04/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

logo

Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ σκοπεύει να διεξάγει επιδημιολογική μελέτη για τη διερεύνηση του επιπολασμού των ιών Astrovirus, Norovirus και Sapovirus στους σκύλους της χώρας μας και του πιθανού συσχετισμού τους με νόσο. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε και στη δική σας κτηνιατρική πράξη αφού ως γνωστό υπάρχουν διάφορες αδιευκρίνιστες νοσολογικές οντότητες (π.χ. διάρροιες) που δεν ανταποκρίνονται σε θεραπεία ή δεν προλαμβάνονται με του συνήθεις εμβολιασμούς. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε την βοήθειά σας, μέσω της αποστολής σε εμάς ενός μικρού αριθμού δειγμάτων από ζώα που δέχεστε στο κτηνιατρείο σας.

Εξυπακούεται ότι η διαδικασία θα είναι εμπιστευτική και το Εργαστήριό μας θα διαχειριστεί όλα τα δεδομένα που αφορούν την κτηνιατρική κλινική σας με απόλυτη εχεμύθεια. Παράλληλα, στο τέλος θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μελέτη αυτή.

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ας στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνα και email προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να τους ενημερώσουμε λεπτομερέστερα.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου

Αν. καθηγητής Σπύρος Κ. Κρήτας.

(2310999959 & skritas@vet.auth.gr)
επιστροφή