07/10/2016

Δελτίο Τύπου Πανεπιστημονικής Κτηνιάτρων: Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και ο λόγος των κτηνιάτρων.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

pg....

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. , έχει αποδείξει περίτρανα πως η τακτική του «κάνω το μαύρο –άσπρο» είναι αγαπημένη της επιλογή, προκειμένου να περάσει τα αντιλαϊκά σχέδια και να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού. Πρόσφατη επιλογή της να εκμεταλλευτεί την απόδοση για 40 χρόνια του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο Δήμο του Σκοπευτηρίου, που ο λαός της Καισαριανής και οι Δήμαρχοι διεκδικούσαν χρόνια (και εξακολουθούν να διεκδικούν, διότι ολοκληρωτική απόδοση ακόμη δεν έγινε), προκειμένου να εξασφαλίσει «αριστερό» άλλοθι για το ξεπούλημα των δημοσίων εκτάσεων , των ελεύθερων χώρων και γενικότερα για την αντιλαϊκή της πολιτική.

Σαν Πανεπιστημονική Κτηνιάτρων νοιώθουμε υποχρέωσή μας, να τοποθετηθούμε ολόπλευρα υπέρ της απόφασης του Δημάρχου της Καισαριανής, του Δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων, να μην σιγοντάρουν την κυβερνητική πολιτική και να αρνηθούν το ρόλο του κλακαδόρου, που τους επεφύλασσε η κυβέρνηση, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στις κυβερνητικές φιέστες.

Προτείνουμε ακόμη μία χρήση γης για τους ελεύθερους χώρους που περιορίζονται συνέχεια, διότι ξεπουλιούνται αναφανδόν και μαζικά στα ιδιωτικά συμφέροντα με το πρόσχημα της κρίσης. Είναι αυτή της ίδρυσης ενδιαιτημάτων για τα ζώα συντροφιάς, που ο νόμος από τη μία επιβάλει στους Δήμους να ιδρύσουν, από την άλλη τους αφαιρεί και τα κονδύλια και τους χώρους και τις δυνατότητες πρόσληψης προσωπικού. Εμμέσως, πλην σαφώς, η νομοθεσία προτρέπει τους Δήμους για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδεσπότων, σε φορολογία των δημοτών, σε τυχοδιωκτισμό και εύρεση ευκαιριακών λύσεων, χωρίς τη συμμετοχή των κτηνιάτρων, σε στήριξη στον εθελοντισμό. Όταν από τον αστικό ιστό αφαιρούνται και οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι, ή παραχωρούνται με συμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου οι Δήμοι να εξασφαλίσουν πόρους , το κριτήριο δεν είναι πλέον το κοινωνικό όφελος, αλλά εκείνη η χρήση που θα αποφέρει το μέγιστο κέρδος και αυτός είναι ένας κατήφορος που δεν έχει τελειωμό.
Η σκοπιμότητα, όπως εκφράστηκε και με το σκανδαλώδες ξεπούλημα του Ελληνικού, που βαφτίστηκε «αξιοποίηση», είναι η δημόσια περιουσία να «αξιοποιηθεί», όπως επιβάλουν τα συμφέροντα των ιδιωτικών μεγαθηρίων, αλλά και των μικρότερων εταιρειών, για το μέγιστο κέρδος και όχι σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, που γίνονται «μαϊντανοί» με ψιλά γράμματα στα συμβόλαια παραχώρησης, για να χρυσώσουν το χάπι του ξεπουλήματος, ή αγνοούνται.

Οι κτηνίατροι, με το λόγο που μας δίνει η ιδιότητά μας στη δημόσια υγεία, αρνούμαστε με τη σειρά μας το ρόλο του έμμεσου υποστηριχτή της κυβερνητικής πολιτικής εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αναγκών και διεκδικούμε παράλληλα με τους συνεπείς δημοτικούς άρχοντες:
Ελεύθερους χώρους για χρήση ανάλογα με τις λαϊκές ανάγκες, μόνιμο προσωπικό, κονδύλια και πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Τοπική Διοίκηση, όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού, του ρεύματος, της υγείας και των δημόσιων αγαθών. Τα μνημόνια είναι μόνο η πρόφαση για να εξασφαλιστούν υπερκέρδη στις πλάτες του λαού. Τίποτα από ό,τι χάνεται δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει.
Αντεπίθεση εδώ και τώρα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ
http://ktiniatroi-panepistimoniki.blogspot.gr/2016/10/blog-post_41.html

επιστροφή