05/10/2016

Εκδήλωση στην Τεχνόπολη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

IMG_9115ps

Στις 4 Οκτωβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σχετική εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη. Το κοινό αποτελούσαν μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες για την αλληλεπίδραση ζώων - ανθρώπων, την σημασία της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, αλλά και την ανάγκη φροντίδας των παραγωγικών ζώων. Ελπίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες να οργανωθούν και να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον


Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος
Αθηνά Τραχήλη


IMG_9159ps


[IMG_9151ps]






Η ομιλία της Προέδρου προς τους μικρούς μαθητές:

"Καλημέρα και καλώς ήρθατε στην σημερινή εκδήλωση,

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων και αναγνωρίζοντας ότι το σημερινό κοινό, οι μαθητές, είστε η ελπίδα για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, δεν θέλω να σας κουράσω με πολλά λόγια, αλλά προτιμώ να τονίσω την σημασία της πράξης.

Η ζωή μας είναι συνδεδεμένη με τα ζώα και την φύση, ακόμα κι αν ζούμε στις μεγαλουπόλεις, όπως η Αθήνα. Η τροφή, αλλά και η συντροφιά είναι δύο βασικές προσφορές των ζώων προς τον άνθρωπο. Γάλα, τυρί, κρέας, και ταυτόχρονα, παραμύθια, τραγούδια, παιχνίδια, παραδοσιακά και σύγχρονα, μας μεγαλώνουν, μας διδάσκουν, μας διασκεδάζουν… Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι μαζί να φροντίζουμε την υγεία και ευζωία τους ακριβώς επειδή αυτή συνδέεται άμεσα με την δική μας. IMG_9161

Πιθανότατα θα γνωρίζετε ότι όπως για εσάς τα παιδιά έτσι και για τα ζώα υπάρχει η Παγκόσμια Διακήρυξη για τα δικαιώματά τους. Όλα τα ζώα, λοιπόν, γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στην ζωή, έχουν δικαίωμα να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, να μην υποβάλλονται σε κακοποίηση, ενώ ο άνθρωπος κάθε ηλικίας οφείλει να τους προσφέρει την προσοχή και την φροντίδα που δικαιούνται. Εμείς οι κτηνίατροι είμαστε πάντα παρόντες και διαθέσιμοι να βοηθήσουμε σε αυτό. Γιατί όπως ο καλός παιδίατρος φροντίζει για τα εμβόλιά σας και την ανάπτυξή σας έτσι και εμείς κάνουμε ακριβώς το ίδιο στα ζώα είτε πρόκειται για τον σκύλο, την γάτα ή το πουλί που μπορεί να έχετε ως κατοικίδιο είτε για την αγελάδα, το πρόβατο, την κατσίκα που ζει στην φάρμα, ακόμα και για τον αετό ή το ελάφι που ζει στην φύση.

Μπορούμε να παίζουμε με τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν είναι παιχνίδι. Η ζωή τους εξαρτάται από εμάς, όπως και η δική μας ζωή εξαρτάται από εκείνα. Αν, λοιπόν, θέλω κάτι να κρατήσετε από την σημερινή ημέρα είναι η σημασία της υπευθυνότητας που πρέπει να έχετε είτε απέναντι στα δικά σας κατοικίδια είτε στα ζώα της φύσης…. Ο κτηνίατρος της περιοχής σας να ξέρετε ότι είναι πάντα στην διάθεσή σας να σας βοηθήσει και να σας λύσει οποιαδήποτε απορία.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια. "








Ενημερωτικό Υλικό:
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (04/10/16) by Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος on Scribd
επιστροφή