26/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

asfalistiko


ΑΘΗΝΑ, 26-04-2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1239


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οδηγεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες σε μαζική, βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, κλονίζει την είσπραξη εισφορών από τα ταμεία, αφού η πλειοψηφία των ασφαλισμένων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Επιπρόσθετα, με ειδικές διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή και αποτελούν έμπνευση της κυβέρνησης δεσμεύονται σε ειδικό Λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος τα διαθέσιμα των υγειονομικών, τα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Στο δε άρθρο 94 παρ. 5 και 39 παρ. 15 προβλέπεται η κατάργηση ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, του κλάδου των μονοσυνταξιούχων, δεσμεύοντας τα χρήματα που για χρόνια ολόκληρα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν στα ταμεία.

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία και κοινή πορεία με τους υπόλοιπους συλλόγους των υγειονομικών δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης. Ζητούμε την άμεση απόσυρση των διατάξεων αυτών και δεσμευόμαστε ότι θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη, προκειμένου, ακόμα κι αν ψηφιστούν, να μην εφαρμοστούν

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ

επιστροφή