14/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η παρ. 6 β του άρθρου 24 α του νομοσχεδίου περί αγροτικών συνεταιρισμών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η παρ. 6 β του άρθρου 24 α του νομοσχεδίου περί αγροτικών συνεταιρισμών

(αφορά την τροποποίηση του άρθρου 4 παρ. 5 του Ν. 4039/2012 περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς)

Τα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές βάζουν ταφόπλακα στην μικρομεσαία επιχείρηση και ταυτόχρονα, θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την Δημόσια Υγεία. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες ρυθμίσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί κάποιος για να ασκεί κτηνιατρικές πράξεις είναι τουλάχιστον τραγικές. Η άρση της υποχρέωσης άσκησης αυτών σε αδειοδοτημένο κτηνιατρείο όχι μόνο προσβάλλει την επιστήμη, αλλά θεσμοθετεί την «πλανόδια» κτηνιατρική, μη εξασφαλίζοντας ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Εμβολιασμοί, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, ακόμα και χειρουργεία θα γίνονται σε σπίτια, αυτοκίνητα και όπου ο καθένας θέλει; Πώς εξασφαλίζεται η υγεία των ζώων, αλλά και η Δημόσια Υγεία; Εν τέλει, αν μια τέτοια διάταξη ψηφιστεί, κτηνιατρική πράξη μπορεί να ασκεί ο οποιοσδήποτε, ακόμα και μη κτηνίατρος, αφού και οι έλεγχοι θα είναι αδύνατο να διεξαχθούν. Οι δε αρμοδιότητες κτηνιάτρων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συγχέονται με αποτέλεσμα οι κτηνίατροι του δημοσίου, άμεσα εμπλεκόμενοι στον έλεγχο υγείας και ευζωίας των ζώων, αλλά και διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων, να υποχρεούνται να αναλάβουν και νέα καθήκοντα, με αποτέλεσμα τελικά να αδυνατούν να επικεντρωθούν σε όσα πρέπει, ενώ οι ιδιώτες κτηνίατροι να καταδικάζονται στην ανεργία.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ενημερώσει τον κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο, προκειμένου μια τέτοια διάταξη να μην γίνει δεκτή. Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μπόλαρη και στους βουλευτές της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Καφαντάρη Φωτίου, κ. Καρακώστα Ελευθερίου, κ, Κάτση, κ. Αραχωβίτη, κ. Βραντζά, κ. Γκαρά, κ. Δημαρά, κ. Δημητριάδη, κ. Θεοφύλακτο, κ. Ιγγλέζη, κ. Καματερό, κ. Καραγιάννη, κ. Καραναστάση, κ. Μπαλωμενάκη, κ. Ουρσουζίδη, κ. Παπαδόπουλο, κ. Ριζούλη, κ. Σαντορινιό, κ. Σέλτσα, κ. Σηφάκη, κ. Σιμορέλη, κ. Σπαρτινό, κ. Συρμαλένιο, κ. Τελιγιορίδου, κ. Τριανταφυλλίδη, κ. Ανδριανό, κ. Αραμπατζή, κ. Ασημακοπούλου, κ. Αυγενάκη, κ. Βλάχο, κ. Καραμανλή, κ. Καράογλου, κ. Γεωργίου, κ. Καρασμάνη, κ. Κασαπίδη, κ. Κεδίκογλου, κ. Κεφαλογιάννη, κ. Μηταράκη, κ. Αντωνίου, κ. Σκρέκα, κ. Αρβανιτίδη, κ. Πέτρου, κ. Κωνσταντινόπουλο, κ. Τζελέπη, κ. Καραθανασόπουλο, κ. Μανωλάκου, κ. Μωραΐτη, κ. Αμυρά, κ. Μάρκου, κ. Καμμένο, κ. Λαζαρίδη.


Σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η παρ. 6 β του άρθρου 24 α του νομοσχεδίου περί αγροτικών συνεταιρ...

επιστροφή