11/02/2016

Δελτίο Τύπου Π.Κ.Σ.: Συγκέντρωση- Μουσική διαμαρτυρία των Επιστημονικών Φορέων για το Ασφαλιστικό

asfaΜετά τις νέες «βελτιωμένες» προτάσεις του κ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, είναι να απορεί κανείς για τη βάση του διαλόγου στον οποίο η Πολιτεία καλεί επιμόνως τους επιστημονικούς φορείς να συμμετάσχουν.
Για παράδειγμα, όταν ο Υπουργός λέει: «Η βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ είναι οριακή γιατί τα ελλείμματά του καλύπτονται από τα αποθεματικά του», στην ουσία δεν ομολογεί άραγε ότι υπάρχουν αποθεματικά, άρα ότι το ΕΤΑΑ παραμένει υγιές?
Επομένως τί ακριβώς να συζητήσουμε, όταν διαπιστώνουμε ότι παρά τα αλλεπάλληλα «κουρέματα», οι εισφορές μας είναι αυτές που εξακολουθούν να σώζουν το ταμείο μας?
Μήπως η πιο «υγιής» πρόταση θα ήταν να μην επέμβει ξανά η Πολιτεία στην περιουσία μας, μιας και αποδεικνύεται ότι μπορούμε να τη διαχειριστούμε καλύτερα μόνοι μας σεβόμενοι τους κόπους τόσων ετών, κόπους που το κράτος φαίνεται να αγνοεί?
Όταν, επίσης, ο Υπουργός μιλάει για τριετή «δοκιμή» των προτεινόμενων μέτρων τί ακριβώς εννοεί? Μήπως αναφέρεται στη συνήθη πρακτική, «βάζουμε ιώδιο στην πληγή, ενώ χρειάζεται επέμβαση, κι αν ο ασθενής επιμένει να ζει μετά από τρία χρόνια, βλέπουμε»?
Θα πρέπει, λοιπόν, να του απαντήσουμε πως είμαστε αρκετά σοβαροί επιστήμονες και επαγγελματίες για να είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιου είδους διάλογο.
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, συντασσόμενος με του υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς της χώρας, ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έως ότου το Υπουργείο παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου πραγματικά βιώσιμο, που θα δίνει πραγματική ανάσα στην αίσθηση της επαγγελματικής ασφυξίας που έχει ήδη προκληθεί.
Θα θέλαμε, επίσης, να διαμηνύσουμε στον Υπουργό, πως ως ελεύθεροι επαγγελματίες επί σειρά ετών οι περισσότεροι, έχουμε μάθει να διαβάζουμε πίσω απ’ τις γραμμές και να διαβλέπουμε κάθε επερχόμενο «τυφώνα» που συνοδεύει τα υφεσιακά μέτρα των εκάστοτε κυβερνώντων. Προφανώς δεν έχει την ίδια εμπειρία ως νέος Υπουργός κι εμείς είμαστε εδώ για να τον «βοηθήσουμε», σε ένα τραπέζι διαλόγου με μοναδική αφετηρία τις δικές μας προτάσεις.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Συγκέντρωση-Μουσική διαμαρτυρία των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων για το Ασφαλιστικό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ


επιστροφή