«Ρύθμιση οφειλόμενων συνδρομών μελών προς τον Π.Κ.Σ.»

Ανακοίνωση - Ενημέρωση από τη Δ.Ε.
Στην συνεδρίαση της Δ.Ε. της 12.11.2005 και προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποια μέλη του Συλλόγου, τα οποία φαίνονται να χρωστάνε συνδρομές παλαιοτέρων ετών, λόγω των γνωστών συνθηκών που επικρατούσαν από το 1995 έως το 2004 στα γραφεία του Συλλόγου (μη παράδοση ταμείου και ανεξέλεγκτη είσπραξη συνδρομών από τους κ. Γραμμένο και Στασινόπουλο), τέθηκαν προς ψηφοφορία τρεις προτάσεις σχετικά με το ποσό που θα επιβαρυνθούν όσοι μέχρι 30.06.2006 φροντίσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους:
α) να πληρώσουν τις συνδρομές για τα έτη 2001-2004 δηλ. 120 ευρώ και
β) να πληρώσουν τις συνδρομές για τα έτη 2003 και 2004 δηλ. 60 ευρώ.
γ) να μην παραγραφεί καμία οφειλή και όσοι χρωστάνε να κληθούν να πληρώσουν ανάλογα με το τι προκύπτει να χρωστάνε από τα βιβλία του Συλλόγου.
Τελικώς υπερψηφίστηκε η πρώτη πρόταση (μειοψήφησαν με τη δεύτερη πρόταση Τραχήλη Α., Χάρος Θ. και Χαραλαμπάκης Γ. και με την τρίτη ο Διαμαντόπουλος Ο. και ο Αντωνιάδης Λ.). Έτσι όποιοι συνάδελφοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι από το 1995 έως το 2003 είχαν πληρώσει ας επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Συλλόγου προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, πληρώνοντας τα 120 ευρώ, μέχρι 30.06.2006 και να θεωρούνται στο εξής Τακτικά Μέλη του Συλλόγου ώστε να απολαμβάνουν τα προνόμια που αυτά έχουν, δηλ.:

  • δωρεάν Βιβλιάρια Εμβολιασμών Ζώων Συντροφιάς και Βιβλιάρια Εντύπων Χορήγησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων (μέχρι τέλος του έτους θα εκδοθούν και θα διατίθενται δωρεάν από τα γραφεία του Συλλόγου και τα Παραρτήματα)
  • Διαβατήρια Ζώων Συντροφιάς της Ε.Ε.
  • χρήση* της Βάσης Δεδομένων δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς (καταγραφή-αλλαγή ιδιοκτήτη-αναζήτηση)
  • συμμετοχή στα κοινά του Συλλόγου (εκλογές-Γενικές Συνελεύσεις).

Η πληρωμή συνδρομών για τα έτη πριν το 2003 μπορεί να αποδειχθεί αν προσκομισθεί Απόδειξη Πληρωμής από το Σύλλογο ή παραστατικό κατάθεσης των συνδρομών σε Τράπεζα ή φωτοτυπία του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων του Κτηνιατρείου όπου φαίνεται στα έξοδα καταχωρημένη η Απόδειξη Πληρωμής των συνδρομών για τα εν λόγω έτη.
Όσοι μέχρι 30.06.2006 δεν φροντίσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, όποτε θελήσουν βεβαίωση από τον Π.Κ.Σ.(και ποτέ δεν ξέρετε ποιός μπορεί να σας ζητήσει βεβαίωση εγγραφής στον ΠΚΣ τους επόμενους μήνες ή έτη προκειμένου να κάνετε τη δουλεία σας μιας και οι εποχές αλλάζουν ...), θα κληθούν να καταβάλλουν τις συνδρομές των ετών που χρωστάνε σύμφωνα με τα βιβλία του Συλλόγου.
Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι να φροντίσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους γιατί μόνο αν ο Σύλλογος είναι οικονομικά ισχυρός

  • θα λειτουργήσει σωστά (Γραμματεία-Γραφεία-Παραρτήματα-Βάση Δεδομένων-Βιβλιάρια Εμβολιασμών),
  • θα διεκδικήσει (παρεμβάσεις στο Υπουργείο-Νομική υποστήριξη-αντιπροσώπευση στη FVE),
  • θα ενημερώσει τους συναδέλφους (Περιοδικό-Ιστοσελίδα) και
  • θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του (Ημερίδες).

*Το παράβολο των 3 ευρώ που πληρώνουμε, αφορά μόνο τη διαδικασία της καταγραφής και σε αυτό δεν έχουν συνυπολογιστεί τα έξοδα του συλλόγου για τη συντήρηση και αναβάθμιση της Βάσης Δεδομένων ούτε η απασχόληση της Γραμματείας σε περιπτώσεις αναζήτησης ζώων κλπ.. Ήδη τη Δ.Ε. απασχόλησε το ενδεχόμενο, όσοι δεν είναι μέλη του Συλλόγου και αρνούνται να εγγραφούν, να πρέπει να καταβάλλουν μια ετήσια εφάπαξ εισφορά της τάξης των 30 �, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση των υποδομών της Βάσης Δεδομένων του Συλλόγου (καταγραφή-ενημέρωση-αναζήτηση). Μια τέτοια λύση, κατά τα πρότυπα της Ε.Κ.Ε. (αν δεν είσαι μέλος πληρώνεις παραπάνω) θα ήταν και δικαιότερη για όσους είναι μέλη και για να καταχωρήσουν ζώο στη Βάση Δεδομένων του Συλλόγου, πληρώνουν και 3 ευρώ παράβολο και 30 ευρώ ετήσια συνδρομή, ενώ κάποιοι το καταχωρούν μόνο με 3 ευρώ. Αυτή η αδικία εις βάρος των μελών που πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (εγγραφή ή ετήσια εισφορά) να εκλείψει, μιας και όλοι οι κτηνίατροι οφελούνται από τις παρεμβάσεις του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βλέπε τροπολογία για τα φάρμακα και microchip).

Από τη Δ.Ε.

επιστροφή