«H Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων διοργανώνει το 6ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων στις 6 - 8 Φεβρουαρίου 2009»

...στo Συνεδριακό Κέντρο του νέου υπερσύγχρονου εκθεσιακού κέντρου Athens Metropolitan Expo στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
6ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων
6 - 8 Φεβρουαρίου 2009,
Συνεδριακό Κέντρο Athens Metropolitan Exro.
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως με την 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών - Τεχνολογίας

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων ανακοινώνει την διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογίας Τροφίμων. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στo Συνεδριακό Κέντρο του νέου υπερσύγχρονου εκθεσιακού κέντρου Athens Metropolitan Expo στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” από 6 - 8 Φεβρουαρίου 2009.

Ιστορικά Στοιχεία

Το Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων από το 1999, έχει καθιερωθεί, μετά την επιτυχία της τελευταίας 5ης διοργάνωσης, ως το μεγαλύτερο Επιστημονικό Συνέδριο στο χώρο των Τροφίμων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η μεγαλη επιτυχία του 5ου Διεθνούς Συνέδριου Τεχνολογίας Τροφίμων έγκειται στο γεγονός ότι συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ονόματα της επιστημονικής κοινότητας του κλάδου των τροφίμων. Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Tung-Ching Lee από τις Η.ΠΑ, ο Michael Murcovic από την Αυστρία,ο Eduardo Dubinsky από την Αργεντινή,ο Jose Miguel Aguilera από την Χιλή, ο Yves Boisselier από το Βέλγιο, ο Patrick Rollin από την Γαλλία, ο Renato Iori από την Ιταλία, ο Bernd Weinreich από την Γερμανία και ο John R.Piggot από την Μεγάλη Βρετανία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ονόματα ερευνητών που παρουσίασαν στα πλαίσια του Συνέδριου, μέσα από τα αποτελέσματα των ερευνών τους, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη των τροφίμων σε συνδυασμό με την ασφάλεια του καταναλωτή.

Η συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και δικαιώσε τον χαρακτηρισμό Διεθνές. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν παράλληλα 450 ερευνητικές εργασίες σε τρεις αίθουσες του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» σε περισσότερους από 800 εγγεγραμμένους συνέδρους. Η προέλευση τόσο των εργασιών όσο και των συνέδρων μοιράστηκε γεωγραφικά σε 50 κράτη και από τις 5 ηπείρους με το μεγαλύτερο μέρος τους να προέρχεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την Τουρκία.

Το Συνέδριο

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί παράλληλα με την μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων – Ποτών και Τεχνολογίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα από την εταιρία Mack Brooks Hellas. Η τελευταία, στηρίζοντας σταθερά την Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας της Ένωσης ξεκινώντας έτσι μια συνεργασία που συμβάλλει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και των δύο οργανισμών.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε τρεις αίθουσες.
Στους σύνεδρους ανάλογα με την κατηγορία συμμετοχής θα παρέχονται καφές, γεύμα και δείπνο.
Στους ξένους συμμετέχοντες θα προσφέρουμε μια περιήγηση στους πιο σημαντικούς ιστορικούς χώρους της Αθήνας καθώς επίσης και μια Ελληνική βραδιά.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν προ-συνεδριακές εκδηλώσεις πάνω σε συγκεκριμένα αντικείμενα και δράσεις με Ελληνικό και Διεθνές ενδιαφέρον.

Τέλος δε, προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και στρογυλλά τραπέζια που θα αφορούν την επιστημονική κοινότητα και τους καταναλωτές και θα προσελκύσουν τα Ελληνικά και Διεθνή ΜΜΕ.

Τα κύρια αντικείμενα του συνεδρίου είναι:
• Πρόοδοι στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
• Σϋγχρονές μέθοδοι ανάλυσης και ελέγχου της ποιότητας των Τροφίμων
• Πρόσφατες Εξελίξεις στις Μεθόδους Παρασκευής και Συντήρησης των τροφίμων
• Πρόσφατα Επιτεύγματα στη Μηχανική των Διεργασιών Τροφίμων και στις Ιδιότητες των Τροφίμων
• Ποιότητα, και Ασφάλεια Τροφίμων
• Βιοεπιστήμες και η συμμετοχή τους στις Διεργασίες Παραγωγής Τροφίμων
• Βελτιωμένη Διατροφή για τη Ζωή και την Υγεία

Σε ποιούς απευθύνεται

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή ερευνητές, επιστήμονες και επαγγελματίες παράγοντες του επιχειρηματικού και επιστημονικού τομέα, ακαδημαϊκούς, στελέχη παραγωγικών επιχειρήσεων και οργανισμών, φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, όσους εν γένει ενδιαφέρονται για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές του τομέα τροφίμων και ποτών.

Επιπλέον, θα είναι μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν πληροφορίες και να έχουν προσωπική επαφή με όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη και τη τεχνολογία τροφίμων, να εξερευνήσουν τις νέες οδούς για την καινοτομία, να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις νέες διεργασίες και εξοπλισμό, να ανταλλάξουν απόψεις και τεχνογνωσία, να προωθήσουν την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των τροφίμων.

Υποβολή Περιλήψεων εισηγήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν ως εισηγητές καλούνται να υποβάλλουν τίτλο και περίληψη της εισήγησής τους με τις παρακάτω προδιαγραφές:
Έκταση έως 300 λέξεις, σελίδα 1, Α4
Σύντομο βιογραφικό, σελίδα 1, Α4
Γραμματοσειρά : ARIAL GREEK 11
Υποβολή περίληψεων εισηγήσεων στη διεύθυνση congress@petet.org.gr
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις περιλήψεις των εργασιών τους για τις προφορικές και γραπτές παρουσιάσεις, ηλεκτρονικά, μέχρι την 27η Οκτωμβρίου 2008. Όλες οι περιλήψεις θα κριθούν και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την αποδοχή το αργότερο μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2008.

Σας πληροφορούμε ακόμη ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής της πλήρους εργασίας είναι η 5η Ιανουαρίου 2009.
Συνεργαζόμενοι Φορείς

Διοργανωτής:
Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων

Οργανωτική υποστήριξη:
Mack Brooks Hellas

Επικοινωνίες

Πληροφορίες
Λεπτομερείς πληροφορίες για το συνέδριο στην ιστοσελίδα: http://www.petet.org.gr
Υποβολή Εργασιών
Υποβολή περίληψεων και ολοκληρωμένων εργασιών στη διεύθυνση congress@petet.org.gr
Γραφείο Τύπου
Η ενημέρωση από και προς τα ΜΜΕ από τη διεύθυνση press@petet.org.gr
Γραμματεία Συνεδρίου
Επικοινωνία με τη γραμματεία του Συνεδρίου στη διεύθυνση admin@petet.org.gr

Με τους Θερμότερους μας Χαιρετισμούς.

Η Πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ

Κωνσταντίνα Σκόκα
επιστροφή