«Καταγγελία της Πανεπιστημονικής Δημοκρατικής Κίνησης Κτηνιάτρων (ΠΔΚΚ) για τις προσλήψεις στον ΟΠΕΓΕΠ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ Δ.Κ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ


Η Πανεπιστημονική Δημοκρατική Κίνηση Κτηνιάτρων καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΠΕΓΕΠ και του Υπουργείου Γεωργίας να προβούν σε προσλήψεις προσωπικού (εποχικού) με τρόπο καθαρά πραξικοπηματικό χωρίς καν να έχουν προβεί σε δημοσίευση προκήρυξης.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ η ανεργία των νέων πτυχιούχων αποτελεί ένα από τα προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει το κράτος, η εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς να εντείνεται συνεχώς με τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων, με την ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, το κράτος να καταρτίζει “εν κρυπτώ” λίστες προσλαμβανόμενων με σαφή πρόθεση να εξαγοράσει συνειδήσεις και να στήσει εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των ανέργων.

Προκαλεί αηδία το γεγονός ότι επιχειρήθηκε να μείνει εντελώς κρυφή η πρόθεση της διοίκησης να προσλάβει με το άρθρο 20 νέους συμβασιούχους και τελικά οι ήδη εργαζόμενοι έπρεπε να κάνουν τον ντέντεκτιβ για να αποκαλυφθεί η μεθόδευση και να πιέσουν για να γίνει δεκτό το αίτημά τους να κάνουν και αυτοί αίτηση.

Η ΠΔΚ Κτηνιάτρων καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όποιον προσπαθεί να τους βάλει στο χέρι, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η πρόθεση του ΟΠΕΓΕΠ να προσλάβει με το άρθρο 20 συμβασιούχους (γενικά και χωρίς να ορίζει ειδικότητες) στηρίχθηκε στην αναγκαιότητα λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας από τη γρίπη των πουλερικών. Ως γνωστόν τα προγράμματα πρόληψης για τη νόσο των πτηνών τα έχουν αναλάβει οι νομαρχίες σε συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ. Επίσης είναι γνωστό ότι ο ΟΠΕΓΕΠ είναι ένας οργανισμός του ΥΠΑΑΤ που έχει ως αρμοδιότητα την πιστοποίηση των τροφίμων αγροτικής προέλευσης.
Στα πλαίσια αυτά και καθώς σαν ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία για την εξυπηρέτηση εκλογικής πελατείας και με τρόπο μάλιστα εντελώς αντιεπιστημονικό και έξω από την κοινή λογική, αφού

ΠΡΩΤΟΝ για τις προς πλήρωση θέσεις δεν ορίζονται ειδικότητες (άρα στις προθέσεις του οργανισμού είναι η πρόσληψη ατόμων οποιασδήποτε ειδικότητας) και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ δεν μπορεί να κατανοηθεί το πως ο ΟΠΕΓΕΠ ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με αρμοδιότητα την πιστοποίηση των τροφίμων, ζητά προσωπικό για την κάλυψη τέτοιου είδους κατεπείγουσας ανάγκης καλούμε το προεδρείο της Δ.Ε του ΠΚΣ να θέσει στον υπουργό ΑΑΤ τα εξής ερωτήματα:

1)Αν όντως οι προσλήψεις αυτές αφορούν κατεπείγουσα ανάγκη για την γρίπη των πουλερικών

2) Ποιος είναι ο ρόλος του ΟΠΕΓΕΠ στον μηχανισμό λήψης κατασταλτικών και προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών

3) Πως θα εξασφαλισθεί η κάλυψη μιας τόσο σοβαρής κατάστασης χωρίς να προσδιορίζεται το τι είδους επιστημονικό προσωπικό θα προσληφθεί


επιστροφή