25/11/2020

Πλατφόρμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 - Μείωση ενοικίου - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανοιξε η πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ την αίτηση χορήγησης ενίσχυσης και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν αρχές της εβδομάδας. Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, αφού το 50% είναι μη επιστρεπτέο υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλης έως και την 31η Μάρτη 2021. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Επίσης, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α. 1251/2020 βάσει της οποίας ορίζονται οι ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του μισθώματος για τον Νοέμβρη του 2020. Στους ΚΑΔ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο ΚΑΔ 75.00: Κτηνιατρικές Δραστηριότητες.

Τέλος, μετά και την επιστολή μας ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ενταχθούν στην τροπολογία περί έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης και οι κτηνίατροι. Αναμένουμε την ψήφιση της τροπολόγιας και την έκδοση Υπουργίκης Απόφασης που θα καθορίζει το ύψος του ποσού.
(εδώ μπορείτε να δείτε την επιστολή που στάλθηκε (http://www.hva.gr/el/article.php?id=1807)

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος
Αθηνά Τραχήλη

aade
επιστροφή