20/11/2020

Ένταξη κτηνιάτρων στην τροπολογία περί έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης

Αθήνα, 18/11/20
Αρ. Πρωτ.: 1846

Προς: Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπόψη Υπουργού, κ. Γ. Βρούτση
Κοινοποίηση: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Υπουργό, κ. Μ. Βορίδη
Υφυπουργό, κ. Φ. Αραμπατζή



Θέμα: Ένταξη κτηνιάτρων στην τροπολογία περί έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το παρόν έγγραφο αιτούμαστε την ένταξη των κτηνιάτρων και πιο συγκεκριμένα των ΚΑΔ 75 και ΚΑΔ 47.73.74.13 στην τροπολογία για την διεύρυνση των δικαιούχων της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Οι κτηνίατροι είμαστε ένας κλάδος υγειονομικών που ασχολούμαστε με την προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς και των παραγωγικών ζώων, με τη συνταγογράφηση, χορήγηση και πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων, με τον έλεγχο στις σφαγειακές εγκαταστάσεις, σε εργαστήρια επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και όλα αυτά με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εμείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες του κτηνιατρικού κλάδου, παρόλη την κατακόρυφη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών μας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντός μας, συνεχίζουμε τη λειτουργία μας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλουν οι υγειονομικοί κανόνες, ρισκάροντας την προσωπική και οικογενειακή μας υγεία, ταγοί στη διασφάλιση της προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων και της Δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του SAR-COV–2 θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα, και ορθώς εφόσον βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, οι επιχειρήσεις μας κινδυνεύουν σοβαρά, τόσο λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας τους όσο και λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εισοδημάτων μας (επιλογή και εξυπηρέτηση σχεδόν αποκλειστικά επειγόντων και έκτακτων περιστατικών).

Καλούμε την πολιτεία να σταθεί δίπλα στον Έλληνα κτηνίατρο που διακινδυνεύει τη ζωή του για να υποστηρίξει με δικά του μέσα την κοινωνική του αποστολή.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ


money

επιστροφή