22/10/2020

Καταγγελία για Παράνομη πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων σε pet shop

farmaka

Αθήνα, 22/10/20
Αρ. Πρωτ.: 1837


Προς Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας
Τμήμα Κτηνιατρικής
Κοινοποίηση: ΕΟΦ


Θέμα: Παράνομη πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων σε pet shopΛάβαμε γνώση ότι σε δύο pet shop που λειτουργούν στο **** πραγματοποιείται παράνομη πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων. Πιο συγκεκριμένα στο κατάστημα με επωνυμία******* και στο κατάστημα ******* τελείται παράνομη πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων, κυρίως εξωπαρασιτοκτόνων για σκύλους και γάτες σε όλες τις μορφές (χάπια, αμπούλες και αντιπαρασιτικά κολάρα), καθώς και πώληση αντιβιοτικών σε μορφή σκόνης για πόσιμα διαλύματα για παραγωγικά ζώα. Στα συγκεκριμένα καταστήματα δεν απασχολείται κτηνίατρος ούτε και υπάρχει σχετική άδεια πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων.
Έχουν δε σημειωθεί περιστατικά λανθασμένης χρήσης εξωπαρασιτοκτόνων τόσο ως προς το είδος ζώου όσο και ως προς το μέγεθος του ζώου, γεγονός που έχει οδηγήσει σε περιπτώσεις τοξίκωσης ζώων.
Παρακαλούμε για τη διενέργεια άμεσων ελέγχων στα εν λόγω καταστήματα, εφαρμογή της νομοθεσίας και αποκατάσταση της νομιμότητας για την προάσπιση της υγείας και ευζωίας των ζώων, καθώς και της δημόσιας υγείας

Με εκτίμηση,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣεπιστροφή