10/10/2018

Ο κ. Άκης Μπουρλά στην κορυφή της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer

photo
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο κ. Άκης Μπουρλά στην κορυφή
της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer

Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer ν’ αναθέσει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στον κ. Άκη Μπουρλά (Albert Bourla) αποτελεί γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες κτηνιάτρους και ταυτόχρονα, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών των ελληνικών κτηνιατρικών σχολών και την άρτια κατάρτιση και επιστημονική επάρκεια των αποφοίτων τους.

Ο κ. Άκης Μπουρλά που στο εξής θα ηγείται μιας εκ των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του κόσμου έχει αποφοιτήσει από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει διδακτορικό τίτλο στη Βιοτεχνολογία απ’ το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Από το 2001 εργάζεται στη Νέα Υόρκη και έχει θητεύσει με μεγάλη επιτυχία σε νευραλγικές διοικητικές και επιστημονικές θέσεις της Pfizer.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, εκτιμώντας την μακρά εμπειρία και την πολυσχιδή προσφορά του στην έρευνα και στην καινοτομία, αποφάσισε να τον ορίσει Chief Executive Officer, είδηση που φιλοξενήθηκε στον διεθνή Τύπο με συνοδευτικές αναφορές στη διαδρομή και στο έργο του κ. Μπουρλά.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος συγχαίρει τον κ. Άκη Μπουρλά για τα νέα του καθήκοντα και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του. Παράλληλα, οι Έλληνες κτηνίατροι αισθανόμαστε περήφανοι που ένας συνάδελφός μας, παλιός γνώριμος για πολλούς εξ ημών απ’ τα χρόνια του Πανεπιστημίου, θα ηγείται στο εξής μιας εταιρίας με παγκόσμιο βεληνεκές και διεθνή αναγνώριση.


Η Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Αθηνά Τραχήλη Άγγελος Σαντοριναίος
επιστροφή