27/07/2018

Παρέμβαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στις πυρόπληκτες περιοχές

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

fvto2
Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και εκείνων πουν εξακολουθούν να αγνοούνται, στους ανθρώπους που είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για τραγωδία ασύλληπτης έντασης που κυριολεκτικά δεν τη χωράει ανθρώπου νους.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε ό,τι περνάει από το δικό μας χέρι, κλιμάκιο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα, κτηνίατροι από το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων με επικεφαλής την Πρόεδρο, Αθηνά Τραχήλη, βρέθηκαν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν απ’ τις καταστρεπτικές πυρκαγιές

Το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων συνέδραμε στην περίθαλψη ζώων που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών, ενώ με τη συνδρομή της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης μοίρασε νερά και ζωοτροφές σε κατοίκους ιδιοκτήτες ζώων.
Το μέγεθος της καταστροφής στο Μάτι, οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι συγκλονίζουν όλη την υφήλιο. Ως κτηνίατροι προσπαθούμε να αμβλυνθούν οι συνέπειες αναφορικά με την τύχη των τραυματισμένων ζώων.
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ευχαριστεί το σύνολο των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περιθάλπουν αφιλοκερδώς σε κτηνιατρεία και κλινικές όλης της Αττικής τραυματισμένα ζώα. Στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες όλων των ομάδων διάσωσης.

fvto3 fvto4 fvto1
επιστροφή