03/10/2006

ΓΕΩΤ.Ε.Ε - Επιμόρφωση Γεωργικών Συμβούλων, Οκτώβριος 2006

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), έχοντας υπόψη του τις διατάξεις της υπ αριθ. 303894/11-8-2006 ΚΥΑ «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος παροχής συμβουλών σε γεωργούς (Καν.1782/2003)», με την οποία ορίζεται Φορέας Πιστοποίησης Γεωργικών Συμβούλων και Συνεργατών,

Κ α λ ε ί

Τους ενδιαφερόμενους Γεωπόνους, Κτηνιάτρους, Δασολόγους, κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., καθώς και τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι. αντιστοίχων ειδικοτήτων, να υποβάλλουν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο αίτηση συμμετοχής τους σε σεμινάρια επιμόρφωσης, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων ή Συνεργατών Γεωργικών Συμβούλων αντίστοιχα. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται:

Α) Για τους Γεωπόνους, Κτηνιάτρους και Δασολόγους:
1) Από φωτοαντίγραφο της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματός τους, και
2) Από Υπεύθυνη Δήλωση, όπου θα δηλώνουν ότι:
Δεν εργάζονται στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε οργανισμούς εποπτευόμενους από το δημόσιο, σε ΟΤΑ, πιστωτικά ιδρύματα, και
Δεν ανήκουν σε διδακτικό επιστημονικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Β) Για τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι. αντίστοιχων ειδικοτήτων:
1) Από επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βασικού τίτλου σπουδών τους, και
2) Από Υπεύθυνη Δήλωση, όπως παραπάνω.


Σε εφαρμογή των αναφερομένων στα άρθρα 4 & 5 της ΚΥΑ 303894/11-8-2006, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων και στο Μητρώο Συνεργατών Γεωργικών Συμβούλων θα παρακολουθήσουν ένα γενικό πρόγραμμα επιμόρφωσης, διάρκειας 20 ωρών, με κύριες θεματικές ενότητες:
Μεταρρύθμιση της ΚΓΠ
Σύστημα Γεωργικών Συμβουλών
Πολλαπλή Συμμόρφωση
Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής
Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Αναδιαρθρώσεις Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων - Σχέδια Βελτίωσης
Αγροτική Ανάπτυξη
Πιστοποίηση Γεωργικών Προϊόντων - Προϊόντα Ποιότητας
Βιολογική Γεωργία
Π.Ο.Π. - Π.Γ.Ε.
Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων

Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων, θα παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης, διάρκειας επίσης 20 ωρών, ώστε να εξειδικευθούν σε έναν από τους παρακάτω τρεις θεματικούς τομείς:
Τομέας Φυτικής Παραγωγής, με κύριες θεματικές ενότητες:
· Πολλαπλή συμμόρφωση και Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής στη φυτική παραγωγή
· Ολοκληρωμένη διαχείριση στη φυτική παραγωγή
· Γενικές αρχές συστημάτων ποιότητας
· Βιολογική γεωργία στη φυτική παραγωγή
· Νομοθεσία τροφίμων
· Γενικές αρχές για την υγιεινή προϊόντων φυτικής προέλευσης
· Μεθοδολογία ανάπτυξης HACCP
· Ανάλυση προτύπου ISO 22000
Τομέας Ζωικής Παραγωγής, με κύριες θεματικές ενότητες:
· Πολλαπλή συμμόρφωση και Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής στη ζωική παραγωγή
· Συστήματα πιστοποίησης στη ζωική παραγωγή - Συστήματα Ποιότητας
· Βιολογική γεωργία στη ζωική παραγωγή
· Νομοθεσία τροφίμων
· Γενικές αρχές για την υγιεινή προϊόντων ζωικής προέλευσης
· Μεθοδολογία ανάπτυξης HACCP
· Ανάλυση προτύπου ISO 22000

Τομέας Περιβάλλον - Δάση, με κύριες θεματικές ενότητες:
· Πολλαπλή συμμόρφωση - Περιβάλλον - Ορθές Πρακτικές
· Βιοποικιλότητα
· Αειφορική διαχείριση των βοσκοτόπων για τη διατήρηση της άγριας πανίδας - Θήρα
· Σημασία φυσικών υγροτόπων
· Διατήρηση φυσικών οικοτόπων
· Διατήρηση άγριων πτηνών

Στον 1ο τομέα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι Γεωπόνοι, στο 2ο τομέα οι Γεωπόνοι και οι Κτηνίατροι και στον 3ο τομέα οι Δασολόγοι και οι Γεωπόνοι.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος επιμόρφωσης, οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν σχετική Βεβαίωση Επάρκειας, ώστε να μπορούν να διαπιστευτούν ως Πιστοποιημένοι Γεωργικοί Σύμβουλοι ή Συνεργάτες Γεωργικών Συμβούλων, εφόσον βέβαια πληρούν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που θέτει η ΚΥΑ 303894/11-8-2006.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στα ως άνω σεμινάρια επιμόρφωσης, θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου τ.έ., στη διεύθυνση:

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Βενιζέλου 64
546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

δηλώνοντας συγχρόνως στην αίτησή τους και την έδρα του Νομού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης ή την έδρα γειτονικού Νομού σε περίπτωση μη εφαρμογής του προγράμματος στο Νομό της κύριας επιλογής τους. Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο Μητρώο Πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων, θα πρέπει να δηλώσουν και σε ποιόν από τους τρεις θεματικούς τομείς ειδικής επιμόρφωσης (φυτική παραγωγή, ζωική παραγωγή ή περιβάλλον-δάση) επιθυμούν να επιμορφωθούν (ανάλογα φυσικά και με τον κλάδο στον οποίο ανήκουν).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από εδώ το Έντυπο Αίτησης (για Έντυπο αιτήσεων για επιμόρφωση Γεωργικών Συμβούλων Γεωργικούς Συμβούλους ή Έντυπο αιτήσεων για επιμόρφωση Συνεργατών Γεωργικών Συμβούλων Συνεργάτες Γεωργικών Συμβούλων αντίστοιχα), το οποίο συνοδεύεται από Σχέδιο Υπεύθυνης Δήλωσης Γεωργικών Συμβούλων σχέδιο Υπεύθυνης Δήλωσης ή από την Κεντρική Υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Βενιζέλου 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ.: 2310/278.817-8, 2310/236.305, 2310/236.379, Internet: www.geotee.gr) και τα Περιφερειακά του Παραρτήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων, κα Πελαγία Σωτηριάδου), στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.
επιστροφή