29/05/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την απαράδεκτη αύξηση εισφορών των νέων ασφαλισμένων

afximenes eisfores Κεραυνός εν αιθρία ήταν τα ειδοποιητήρια που στάλθηκαν στους νέους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ. Σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Ρωμανιά, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17/2/15 με τους προέδρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, για την κατάργηση της υποχρεωτικής αύξησης ασφαλιστικής κατηγορίας ανά 3ετία, στάλθηκαν στους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ αυξημένα ειδοποιητήρια.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη εξέλιξη η οποία απέχει παρασάγγας από τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από το αρμόδιο υπουργείο. Μια κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης φαίνεται τελικά να συνεχίζει την διαδικασία φτωχοποίησης των επιστημόνων της χώρας.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνάντηση ο κ. Ρωμανιάς είχε δεσμευτεί και για την κατάργηση του νόμου που κατοχυρώνει τη σύνταξη των 360 ευρώ, αλλά εξαιρεί τους ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ, την κατάθεση ρύθμισης σύμφωνα με την οποία θα είναι εγγυημένη για όλους η αναλογική σύνταξη από την στιγμή που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, την απόδοση στους μονοσυνταξιούχους δύο ποσών σύνταξης αντί της μίας, οι οποίες αθροιστικά θα δίνουν το ίδιο σύνολο, έτσι ώστε το ποσό της μείωσης να είναι μικρότερο, καθώς και την στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΤΑΑ με προσωπικό.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Σε συνεργασία και συντονισμό με τους συλλόγους και των υπολοίπων υγειονομικών η αντίδραση θα είναι άμεση και δυναμική.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή