30/04/2015

Επιστολή Ομότιμου Καθ. Α.Π.Θ. κ. Γεωργάκη Σπ.

Προς
Την Επιστημονική Επιτροπή του 13ου Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συνεδρίου

Θέμα : Περίγραμμα Επιστημονικού Προγράμματος

Κοιν.:
- ΔΣ Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας
- ΔΣ Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου
- Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Παν. Κτην. Συνεδρίου
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διάβασα στο διαδίκτυο το “περίγραμμα“ του επιστημονικού προγράμματος που αφορά στο προσεχές (13ο) Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο και επιτρέψτε μου, σας παρακαλώ, να σημειώσω τα παρακάτω :

1. Υπάρχουν 17 αντικείμενα που αποτελούν την Κτηνιατρική επιστήμη και τα οποία κατανέμονται σε 42 ενότητες με σύνολο 96,5 ωρών που ταξινομούνται ως εξής:

Αντικείμενα Ενότητες Ποσοστό% Ώρες Ποσοστό %

Ζώα συντροφιάς 12 28,5 27,5 28,5
Μικρά μηρυκαστικά 6 14,2 13,5 14,0
Βοοειδή 4 9,5 8.5 8,6
ΚΔΥ 4 9,5 10,0 10,3
Λοιπά (13) 16 38,3 37,0 38,3

2. Θεωρείτε κύριοι, ότι η κατανομή αυτή είναι αντικειμενική και ανταποκρίνεται στις επιμέρους ενότητες της Κτηνιατρικής επιστήμης στο σύνολό της ;

3. Που είναι, κυρίες και κύριοι, τα τρόφιμα; Η Υγιεινή, η Τεχνολογία, η Ασφάλεια των τροφίμων; που τα καταχωνιάσατε ; με τίνος δικαίωμα εξαφανίζετε έναν ολόκληρο κλάδο που αφορά σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας και που, αναμφίβολα, αποτελεί το λαμπρό μέλλον της Κτηνιατρικής επιστήμης ; Ξεχνάτε ότι τα τρόφιμα αποτελούν τον ισχυρότερο συνδετικό κρίκο της Κτηνιατρικής επιστήμης με τον άνθρωπο ;

4. Με τίνος δικαίωμα διακυβεύετε το μέλλον των νέων συναδέλφων και απεμπολείτε τους αγώνες δεκάδων αειμνήστων συναδέλφων οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για να αναδείξουν αυτόν τον τομέα ; Δεν έχετε αντιληφθεί τι γίνεται στον περίγυρό μας ; Έχετε εγκλωβισθεί στο όνομα Κ.Δ.Υ. βασιζόμενοι στον τίτλο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου, αλλά και αυτόν τον χρησιμοποιείτε ελλιπώς γιατί, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, εκεί αναφέρεται και η ειδικότητα Επιστήμη των Τροφίμων.

5. Δεν ξέρω, κυρίες και κύριοι, αν η κατάρτιση του ατυχούς αυτού “περιγράμματος“ είναι έργο – απόφαση όλων σας ή ενός μόνο μέλους … Η ευθύνη όμως βαρύνει όλους σας και ειδικότερα εσάς κύριοι που το κύριο έργο σας είναι τα τρόφιμα.

6. Ανατρέξτε σε όλα τα μέχρι σήμερα Ελληνικά αλλά και πολλά ξένα κτηνιατρικά συνέδρια (όχι φυσικά σε εκείνα που ήταν εξειδικευμένα) και πείτε μου αν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση την οποία δημιουργήσατε.

7. Ο ενδεχόμενος ισχυρισμός σας, ότι οι εργασίες-ανακοινώσεις τις οποίες λάβατε επέβαλαν αυτή την κατανομή, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εξαφάνιση της έννοιας των τροφίμων


8. Λυπάμαι κυρίες και κύριοι γιατί είμαι υποχρεωμένος να σας στείλω την επιστολή αυτή……. διατηρώ, όμως, και κάποια ελπίδα, πως έστω και την τελευταία στιγμή, συναισθανόμενοι το μέγεθος της λάθους σας, θα φροντίσετε να μετριάσετε τις επιπτώσεις του.


Με εκτίμηση
Σ.Α. Γεωργάκης



Υ.Γ. Και κάτι ακόμη : Από την εμπειρία μου ξέρω ότι σε κάθε συνέδριο υπάρχουν κάποιοι ( δυο… τρείς) προσκεκλημένοι ομιλητές. Με έκπληξη βλέπω ότι μετονομάσατε τους “προσκεκλημένους ομιλητές“ σε “κύριους ομιλητές….“ (σημεία των καιρών προφανώς ). Δηλαδή, οι άλλοι ομιλητές θα είναι ήσσονος αξίας ;

επιστροφή