26/03/2015

Έγγραφο προς Δήμο Αγίας Παρασκευής για πρόγραμμα αδέσποτων ζώων

waterΑθήνα, 23 Μαρτίου 2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1102


Προς Δήμο Αγ. Παρασκευής
Υπόψη: Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου , Αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικης
Θέμα: Σύσταση και Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τη Λειτουργία Προγράμματος Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.


Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία στην πρόταση που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά την Σύσταση και Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τη Λειτουργία Προγράμματος Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
Σε προηγούμενο κείμενό μας σάς είχαμε ενημερώσει για τις υποχρεώσεις του Δήμου, προκειμένου η διενέργεια κτηνιατρικών πράξεων να είναι απόλυτα σύννομη και να μπορεί να εξυπηρετήσει τον πραγματικό σκοπό της, δηλαδή την προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας. Διαβάζοντας, όμως, την νέα πρόταση αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον δεν γίναμε όσο κατανοητοί έπρεπε. Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν:
• Αναφέρεστε στην προσφορά «απλών κτηνιατρικών πράξεων». Δεν υπάρχει καμία νομική διάταξη που να διαχωρίζει τις κτηνιατρικές πράξεις σε απλές και σύνθετες. Δεν θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο, ειδικά σε έναν τομέα, όπως η ιατρική και η κτηνιατρική. Οι κτηνιατρικές πράξεις πρέπει να γίνονται σε αδειοδοτημένο ιατρείο μικρών ζώων από κτηνίατρο
• Η νομοθεσία ορίζει τις αρμοδιότητες του κτηνιάτρου και όχι φυσικά τις δυνατότητες. Οι δυνατότητες αφορούν την φύση του επαγγέλματος και των σπουδών που έχει κάθε πτυχιούχος κτηνίατρος. Η νομοθεσία ορίζει επαγγελματικά δικαιώματα.
• Οφείλετε να ορίσετε συγκεκριμένα ότι η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου αφορά εξολοκλήρου τα αδέσποτα και όχι τα δεσποζόμενα ζώα, όπως αυτό ορίζεται και στην νομοθεσία.
Ελπίζουμε τα παραπάνω να γίνουν αποδεκτά και να διορθωθούν στο κείμενο που θα κατατεθεί προς ψήφιση ώστε το σύνολο της απόφασης, εφόσον το κείμενο εγκριθεί, να είναι σύννομο. Διαφορετικά, ο Π.ΚΣ. θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των κτηνιάτρων και να προασπίσει την δημόσια υγεία και την υγεία των ζώων.
Σας τονίζουμε ότι είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και φυσικά, θέλουμε να οικοδομηθεί μεταξύ μας κλίμα συνεργασίας.


Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
επιστροφή