03/04/2015

Απάντηση Α. Τραχήλη-ΑΚΚ σε παράτυπο κείμενο που διακινείται ως δήθεν απόφαση της ΓΣ

[Χωρίς τίτλο]ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΛΕΦΕΒΡ 4, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΚ 11744
ΤΗΛ: 2105202901
FAX: 2105202935
ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Π.Κ.Σ. 1-2-2015»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην τακτική Γενική Συνέλευση της 1/2/2015 του Συλλόγου τα θέματα ημερησίας διάταξης ήταν αποκλειστικώς τα κατωτέρω:

1. Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Ε. έτους 2014
2. Οικονομικός απολογισμός έτους 2014

Δυνάμει του άρθρου 19 του Καταστατικού για να συζητηθεί πολλώ δε μάλλον για να υπάρξει απόφαση για οποιοδήποτε άλλο θέμα πλην των αναγραφόμενων στην ημερησία διάταξη, απαιτείται το θέμα αυτό να έχει προταθεί εγγράφως από το 1/10 τουλάχιστον των μελών της Γ.Σ. πέντε (5) ημέρες προ της Γενικής Συνελεύσεως.

Παρατύπως όμως το προεδρείο της ανωτέρω Γ.Σ. αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία τον ορισμό αντιπροσωπίας του Συλλόγου για να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και να ζητήσει την απόσυρση του θεσμού του «Κτηνιάτρου εκτροφής», αν και ανάλογο αίτημα ουδέποτε κατατέθηκε προς τη Δ.Ε. του ΠΚΣ. Η υποστήριξη του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής από την πλειοψηφία της Δ.Ε του Π.Κ.Σ. ήταν δεδομένη καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Δ.Ε. από το Φθινόπωρο του 2013 και ακολούθως, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων αυτών, οι προτάσεις του Π.Κ.Σ. ως προς τη διαμόρφωση της Υπουργικής Απόφασης συζητήθηκαν πολλάκις και η υποστηρικτική του θεσμού άποψη ήταν η διαρκώς κατά πλειοψηφία επικρατούσα.
Με βάση συνεπώς τα ανωτέρω και μη υπάρχοντος του θέματος τούτου στην ημερήσια διάταξη, η συγκεκριμένη απόφαση της Γ.Σ. είναι παράτυπη και άκυρη, παρατυπία η οποία καταγγέλθηκε στο Προεδρείο άμα τη στιγμή της κατάθεσης του ψηφίσματος, από εμένα την Πρόεδρο του Π.Κ.Σ. Αθηνά Τραχήλη και την ώρα που στην αίθουσα ο αριθμός των παρισταμένων δεν ξεπερνούσε τους εικοσιπέντε (25), και ουδόλως υποχρεώνεται η Δ.Ε. να την εφαρμόσει.

Τα παραπάνω παρατίθενται ως προς την τυπικότητα που πρέπει να διέπει τις εσωτερικές διαδικασίες του Συλλόγου και κατά την άποψή μας είναι απόλυτα σαφή. Παρά τη σαφήνεια όμως των προϋποθέσεων εγκυρότητας των αποφάσεων της Γ.Σ., η παράταξη της Α.Κ.Κ. εξακολουθεί να κατηγορείται για σύμπλευση με το εκάστοτε συγκυβερνητικό σχήμα, με όποια προέλευση, σύνθεση ή κατεύθυνση κι αν αυτό κάθε φορά έχει.

Αφού υπενθυμίσουμε για μία ακόμα φορά, πως ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής αποτελεί ενσωμάτωση της ενωσιακής νομοθεσίας και αφορά στην εφαρμογή υποχρεωτικών κανόνων υγειονομικής διαφάνειας σε επίπεδο εκτροφής, δηλαδή ενός συστήματος HACCP στην εκτροφή και του ευρωπαϊκού πακέτου υγιεινής με τους κανονισμούς 852 ,853, 854, 882/2004, θα παραδεχτούμε κατόπιν πιέσεων ότι τελικά για μια ακόμα φορά τα καταφέραμε.

Καταφέραμε να πείσουμε την Πολιτεία και στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά της, πως μέσω του θεσμού αυτού και με την εφαρμογή προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης υγείας, προστατεύεται ο κτηνοτρόφος, ο καταναλωτής, η Δημόσια Υγεία, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται νέες θέσεις εργασίας για τους συναδέλφους μας κτηνιάτρους.

Πράγματι η παράταξη της Α.Κ.Κ. χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των κτηνιάτρων της χώρας και πράγματι οι δίκαιες διεκδικήσεις της προς όφελος του κτηνιατρικού κλάδου, βρίσκουν σύμφωνες και τις δεξιές και τις αριστερές κυβερνήσεις και τελικά γίνονται νόμοι του κράτους.

Η επιτυχία αυτή εξάλλου κατακυρώνει και δικαιώνει το όνομα της παράταξής μας, η οποία να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι ονομάζεται Ανεξάρτητη Κίνηση Κτηνιάτρων και ως ανεξάρτητη από μικροκομματικά συμφέροντα δρα όλα αυτά τα χρόνια.

Αν αυτή η ανεξαρτησία εμπνέει την επίσημη Πολιτεία και τη φέρνει κοντά στους Έλληνες κτηνιάτρους και όχι απέναντί τους, ενδεχομένως αυτό να ερμηνεύεται ως επιτυχημένη διαπραγμάτευση που, όπως ο αρχηγός της σημερινής κυβέρνησης πρεσβεύει, χρειάζεται, εκτός από μαχητικότητα, στρατηγική και μυαλό.

Εμείς πάλι λέμε ότι αυτό που χρειάζεται στις διαπραγματεύσεις είναι να έχεις με το μέρος σου το «δίκιο». Ωστόσο αν οι συνάδελφοι της Πανεπιστημονικής Κτηνιάτρων επιμένουν οπωσδήποτε να μας «κατηγορούν» ως επιτυχημένους, τότε ΝΑΙ δεν έχουμε παρά να δεχτούμε με περηφάνια τη συγκεκριμένη «μομφή».

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.
επιστροφή