27/02/2015

Έγγραφο διαμαρτυρίας του Π.Κ.Σ. προς Δήμο Αμύνταιου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Παραθέτουμε δημοσιευμένη ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου, καθώς και το έγγραφο διαμαρτυρίας του Π.Κ.Σ για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής.

«Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό σύλλογο «Η Αγκαλιά» ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που δεν έχουν εμβολιάσει, ή στειρώσει,
ή
σημάνει με το ειδικό chip τα ζώα τους και επιθυμούν να το πράξουν, να καταθέσουν στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (τηλ. 2386350139) σχετική αίτηση ενδιαφέροντος. Όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4039/12 και τις προσθήκες του άρθρου 46 του ν.4235/14 είναι υποχρεωτικές όλες οι παραπάνω φροντίδες για τα δεσποζόμενα ζώα με δυστυχώς ένα επιπλέον οικονομικό κόστος για τον κάθε ιδιοκτήτη στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Έτσι σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Η Αγκαλιά» θα εξετασθεί το ενδεχόμενο επίτευξης καλύτερων τιμών με τους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους, όπως και εξεύρεσης τόσο υλικών όσο και οικονομικών πόρων από το εξωτερικό (μέσω μεγάλων φιλοζωικών οργανώσεων). Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς θα βοηθήσει τον Δήμο Αμυνταίου και την «Αγκαλιά» στο παραπάνω εγχείρημα. Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια του Δήμου Αμυνταίου και του φιλοζωικού σωματείου «Η Αγκαλιά» εντάσσεται στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αμυνταίου.-


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ»


ΑΘΗΝΑ, 26-02-2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1079



ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Δεσποζόμενα ζώα σε πρόγραμμα διαχείρισης αδεσπότων»

Σύμφωνα με δημοσιευμένη ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου, ο φορέας σας ενημερώνει τους κατόχους ζώων συντροφιάς, ότι κτηνιατρικές πράξεις σε δεσποζόμενα ζώα μπορούν να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα διαχείρισης αδεσπότων υπό την αιγίδα του και σε συνεργασία με τοπική Φιλοζωική Οργάνωση, γεγονός που θα διασφαλίσει στους ιδιώτες που θα προσέλθουν στο πρόγραμμα, τις χαμηλότερες των τιμών.
Ως εκ τούτου ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αιτείται την άμεση υπηρεσιακή απάντηση του Δήμου σας, σε ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν όπως, με ποιές διαδικασίες τα δεσποζόμενα ζώα αναγορεύονται ως αδέσποτα, από ποιό σημείο του Ν4235/14 εκχωρείται στους Δήμους το δικαίωμα εκπόνησης προγραμμάτων διαχείρισης δεσποζόμενων ζώων και προσέγγισης ιδιωτών με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές, με ποιά κριτήρια επιλέγονται οι κτηνίατροι που θα προβούν στις συγκεκριμένες κτηνιατρικές πράξεις και παρακάμπτονται οι επιτροπές οι δια νόμου ορισμένες, επιτρέποντας κατά τον τρόπο αυτό τη γένεση αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ συναδέλφων, με ποιές νόμιμες προϋποθέσεις αδειοδοτημένου-υγειονομικά ελεγμένου χώρου εκπονούνται τα προγράμματα τέτοιου είδους στην περιοχή της εποπτείας σας.
Αναμένουμε την απάντησή σας, με την ελπίδα πως αυτή θα είναι περικαλυπτική των παραπάνω ερωτημάτων και επιφυλασσόμαστε για την διεκδίκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας στην αντίθετη περίπτωση.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ









επιστροφή