18/09/2014

Προς Δήμο Βέροιας. Παράνομο πρόγραμμα στειρώσεων αδεσπότων ζώων

SKYLAKIΑθήνα, 17/09/14
ΑΠ: 999

Προς Δήμο Βέροιας

Θέμα: Παράνομο πρόγραμμα στειρώσεων αδεσπότων ζώων

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος o Δήμος σας προτίθεται να λειτουργήσει πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων, το οποίο, όμως, δεν είναι σύννομο.
Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι οι εμβολιασμοί, οι στειρώσεις, οι ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις, καθώς και το σύνολο των κτηνιατρικών πράξεων οφείλουν να πραγματοποιούνται σε νόμιμο, αδειοδοτημένο κτηνιατρείο βάσει και των νόμων 4039/2012 και 4235/2014.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε ότι για να προβούν κτηνίατροι, πολίτες μελών κρατών της Ε.Ε. και χωρίς ελληνική υπηκοότητα, σε κτηνιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είναι οι στειρώσεις, απαιτείται σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του ΠΔ 38/2010 γνωστοποίηση στοιχείων και εγγράφων προς την αρμόδια αρχή, δηλαδή το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με στόχο την απόδειξη της επαγγελματικής κατάστασης του εθελοντή κτηνίατρου, την κοινοποίηση του φορολογικού του μητρώου, καθώς και των στοιχείων που απαιτούνται σε επαγγελματίες που σχετίζονται με την δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ελέγξετε αν τα ζώα που θα στειρωθούν είναι πραγματικά αδέσποτα ζώα διότι έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς και στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων.
Ως συνειδητοποιημένοι κτηνίατροι, που τηρούμε και τιμούμε τον όρκο μας για προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων, αλλά και της δημόσιας υγείας θα προβούμε σε κάθε νομική διαδικασία, προκειμένου να εμποδιστεί οποιοδήποτε πρόγραμμα ελλοχεύει υγειονομικούς κινδύνους.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΤΡΑΧΗΛΗ Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή