12/05/2006

Ψήφισμα του ΓΕΩΤΕΕ

Οι γεωτεχνικοί παρακολουθούν με αγωνία τη χρόνια και συνεχή υποβάθμιση του επιστημονικού και επαγγελματικού ρόλου τους, καθώς του Υπουργείο Γεωργίας στα πλαίσια της ανασυγκρότησης και του εκσυγχρονισμού της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προχωράει σε αλλαγή του βασικού του χαρακτήρα και σε υποβάθμιση του ρόλου του.
Οι γεωτεχνικού του δημόσιου τομέα βασικοί αποδέκτες αυτής της πολιτικής, έχοντας συνείδηση του επιστημονικού και επαγγελματικού ρόλου τους, διεκδίκησαν τη ριζική οικονομική και θεσμική αναβάθμισή τους με ένα μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα.
Ο αγώνας αυτός, που δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, είχε πανελλαδικό χαρακτήρα με κύρια αιτήματα όλων των κλάδων την καθιέρωση επιδόματος γεωτεχνικής ευθύνης και την κάθετη οργάνωση του Υπουργείου Γεωργίας.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ανεστάλησαν σε ένα κορυφαίο σημείο με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Γεωργίας, ότι θα ικανοποιηθούν εν μέρει κάποια οικονομικά αιτήματα και θα ανοίξει διάλογος για κάποια θεσμικά, με μόνο θετικό αποτέλεσμα την ενιαία αντιμετώπιση των γεωτεχνικών και στα τρία επίπεδα του Υπουργείου Γεωργίας. Δυστυχώς το βασικό και ενωτικό αίτημα όλων των κλάδων, το επίδομα Γεωτεχνικής ευθύνης, δεν έγινε δεκτό από τον Υπουργό Γεωργίας με τη ρητή μάλιστα δήλωσή του, ότι δεν αναγνωρίζει τον ειδικό ρόλο των γεωτεχνικών σε σχέση με τους άλλους υπαλλήλους του Υπουργείου Γεωργίας.
Η Γενική Συνέλευση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποδοκιμάζει τον Υπ. Γεωργίας ο οποίος στην αρχή των κινητοποιήσεων δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τον ιδιαίτερο ρόλο τους. Εκφράζει τη συμπαράσταση στους αγώνες των γεωτεχνικών του δημοσίου για τη πλήρη ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους. Άλλωστε, η αναβάθμιση όλων των γεωτεχνικών του επιμελητηρίου μας, ξεκινά από την αναβάθμιση των γεωτεχνικών του δημόσιου τομέα.

RoboHand_wire-1.jpgf38ac1a8-2bbd-4dbf-a092-641cc76
επιστροφή