04/12/2013

Ημερίδα ΕΦΕΤ: “Παράγοντες χημικών κινδύνων στα τρόφιμα: τάσεις και εξελίξεις στην ανάλυση της επικινδυνότητας”, ΑΘΗΝΑ, 12.12.2013

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων στην Ελλάδα σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Παράγοντες χημικών κινδύνων στα τρόφιμα: τάσεις και εξελίξεις στην ανάλυση της επικινδυνότητας» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο TITANIA, Πανεπιστημίου 52, 10678 στην Aθήνα.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει τις επιστημονικές προοπτικές και εξελίξεις για τον προσδιορισμό των χημικών κινδύνων στα τρόφιμα. Διακεκριμένοι ομιλητές από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις αρμόδιες εθνικές και Ευρωπαϊκές αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων θα καλύψουν αυτή τη θεματολογία. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει μετάφραση.

Πρόγραμμα Ημερίδας

“Παράγοντες χημικών κινδύνων στα τρόφιμα: τάσεις και εξελίξεις στην ανάλυση της επικινδυνότητας”

12 Δεκεμβρίου 2013

Titania Hotel, Πανεπιστημίου 52, 10678 Aθήνα

Γλώσσα: Ελληνικά – Αγγλικά

08:30 – 09:00 Εγγραφές

09:00 – 10:00 Χαιρετισμοί

10:00 – 10:30 Συλλογή δεδομένων χημικών παραγόντων κινδύνου και ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων στην EFSA. Αποτελέσματα και προκλήσεις από την εφαρμογή του έργου της ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων χημικών κινδύνων από τον ΕΦΕΤ.
Δ. Καρδάση και Λ. Παλίλης, ΕΦΕΤ

10:30 – 11:00 Πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής του συστήματος της EFSA για την κατηγοριοποίηση - περιγραφή των τροφίμων (FOODEX2) στην Κύπρο – αποτελέσματα και προκλήσεις απόδοσης του FOODEX2 στα Ελληνικά – κ.ά. σχετικά προγράμματα της Ε.Ε. & EFSA.
Ε. Κακούρη, Γενικό Χημείο του Κράτους, Κύπρος

11:00-11:30 Διάλλειμα για καφέ

11:30 – 13:00 Συλλογή δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων – Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εθνικών διατροφικών μελετών.

11:30 – 12:00 Α – Εθνική Μελέτη “ΥΔΡΙΑ”,
A. Τριχοπούλου, Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας

12:00 – 12:30 Β – Εθνική Μελέτη “ΠΑ.ΜΕ.Δ.Y.”,
Ρ. Μίχα, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

12:30 – 13:00 Γ – Εθνική Μελέτη “ Συμμαχία για την Υγεία-Διατροφή”,
M. Χασαπίδου, ΑΤΕΙ Θεσ/κης

13:00 – 14:00 Γεύμα

14:00 – 14:30 Μοντέλο πρόσληψης προσθέτων στα τρόφιμα (FAIM) – Αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης στην EFSA
Σ. Τασιοπούλου, EFSA

14:30 – 15:00 Βάση δεδομένων σύστασης τροφίμων – Η εμπειρία της Ιρλανδίας
A. Connolly, Crème Global

15:00 – 15:30 Διάλλειμα για καφέ

15:30 – 16:00 Μελέτες συνολικής δίαιτας – μεθοδολογία και προκλήσεις ως προς την εκτίμηση διατροφικής έκθεσης σε χημικούς ρυπαντές
M. Gilsenan, EFSA

16:00 – 16:30 Συμπεράσματα και κλείσιμο ημερίδας

Για την συμμετοχή στην ημερίδα απαραίτητη είναι η επιβεβαίωσή της μέχρι 6 Δεκεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση registration@efet.gr συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη Δήλωση Συμμετοχής.

Συν. Δήλωση συμμετοχής
επιστροφή