15/10/2013

Πρακτικά εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης Π.Κ.Σ.

Στις 08-09-2013, ημέρα Κυριακή, στο Ηράκλειο Κρήτης, περί ώρα 10: 30 π.μ., στα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ, Δημοκρατίας 35, συγκλήθηκε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, μετά από νόμιμη πρόσκληση προς τα μέλη του Συλλόγου.
Ως μέλη του Προεδρείου της Συνέλευσης εξελέγησαν οι κατά πλειοψηφία οι:
Πρόεδρος: Κανούρης Τάσος
Μέλη: Ελευθεριάδης Γιάννης, Μαρινάκη Θεώνη

Αρχικά, τέθηκε ένσταση από τον Χρηστίδη Δημήτρη για την συνέχιση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης εξαιτίας της μη συγκέντρωσης ικανού αριθμού μελών – κτηνιάτρων και της μεθόδευσης, κατά τον ίδιο, της σύγκλησής της. Το θέμα τέθηκε στο σώμα και στο προεδρείο προς ψήφιση. Η ένσταση του κ. Χρηστίδη δεν έγινε δεκτή ύστερα από ψηφοφορία του προεδρείου και αποτέλεσμα 2κατά, 1 υπέρ , διότι η ΄πλειοψηφία θεώρησε ότι είχε τον απαιτούμενο αριθμό μελών και ότι επίσης το θέμα της σύμφωνα με την προκύρηξη της Δ.Ε. (03/08/2013) είχε ως μοναδικό θέμα την Εκλογοαπλολογιστική Συνέλευση. Μειοψήφησε ο Γ. Ελευθεριάδης. Το μέλος του προεδρείου Γ. Ελευθεριάδης, θεωρεί ότι δεν απαγορεύει το καταστατικό το ίδιο το σώμα να αποφασίσει την αλλαγή του θέματος ή την κατάργησή της.

Κατόπιν τούτου η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ., Αθηνά Τραχήλη, πήρε τον λόγο και παρουσίασε την εισήγηση, διαβάζοντας τον απολογισμό πεπραγμένων της Δ.Ε.

Καντε κλικ στις φώτο για μεγέθυνση

Δηλώθηκαν για να μιλήσουν ο Δ. Χρηστίδης, ο Λ. Αντωνιάδης, ο Ερρ. Τσιπιανίτης, ο Τ. Κανούρης, η Α. Τραχήλη. Οι παρόντες στη συνέλευση ήταν 27.
Χρηστίδης: Τίθεται σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Π.Κ.Σ. Για δεύτερη φορά υπάρχει μεθόδευση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης με τη διεξαγωγή της στο Ηράκλειο Κρήτης και όχι σε κάποια άλλη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το κόστος και ο χρόνος να πάει κάποιος στην Κρήτη είναι μεγάλο και αποτρεπτικό. Υποστήριξης ότι δεν πρέπει να γίνει η εκλογοαπολογιστική για λόγους δημοκρατικής λειτουργίας του συλλόγου και μη δυνατότητας προσέλευσης των μελών.
Αντωνιάδης: Δήλωσε μέλος της Δ.Ε. από το 1994 μέχρι και το 2012 και η παραίτησή του ήταν αναγκαστική για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία εξώθησης της μειοψηφία και παράδειγμα αυτής είναι η ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής των μελών της Δ.Ε. για την σύγκλησή της. Το ότι δύο μέλη της Δ.Ε. ασχολούνται με τα τρόφιμα, αλλά δεν μπαίνουν καν στην επιτροπή για τα τρόφιμα επειδή είναι στην μειοψηφία είναι ενδεικτική της λειτουργίας του Π.Κ.Σ.. 260 [που ψηφίζουν τις δύο παρατάξεις ουσιαστικά δεν εκπροσωπούνται. Είναι ενδεικτικό δε ότι κάποιοι ζητούν την απόλυση από εταιρείες μελών της Δ.Ε. Όταν τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τόσες αλλαγές προς το χειρότερο, όταν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα παίρνουν 565 ευρώ τον μήνα δεν είναι δυνατό ο απολογισμός να είναι τόσο θετικός. Όταν το site είναι φέουδο ενός που δημοσιοποιεί τα κείμενα μόνο μιας παράταξης πώς θα πάμε σε εκλογές; Το ερώτημα είναι. Άλλαξε αυτή η διετία την καθημερινότητά μας; Τι έγινε με το ασφαλιστικό; Τι θέση πήρε ο Π.Κ.Σ. για το άνοιγμα του επαγγέλματος; Μόνο ότι οι μισθωτοί κτηνίατροι είναι υποχείρια των αφεντικών τους. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος δεν είναι το αποκούμπι για τους κτηνίατρους. Για τους παραπάνω λόγους επιμένω ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει τον Οκτώβρη εκτός αν υπάρχει ήδη μείζον λόγος.
Χθες υπήρχε μία διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ με δωρεάν μετακίνηση. Γιατί δεν μπήκε η διαδικασία εκεί; Εμείς, η μειοψηφία, εξωθούμαστε εκτός Π.Κ.Σ. και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν.
Τσακατούρα: Σας παραθέτουμε ολόκληρη την τοποθέτηση του μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής Ντίνας Τσακατούρα στη τελευταία Γενική Συνέλευση του ΠΚΣ στο Ηράκλειο στις 8/9/2013. Τα όσα αναφέρει αφορούν όλα τα μέλη του ΠΚΣ και όχι μόνο τους παριστάμενους στη συνέλευση και είναι ενδεικτικά για την οικονομική διαχείριση του ΠΚΣ. Συνημμένο αποστέλλεται το πρακτικό της ΕΕ.
Συνάδελφοι,
Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Τσακατούρα και είμαι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (ΠΚΣ).
Τα μέλη της Ε.Ε. εκλέγονται σε κάθε εκλογική διαδικασία με καθήκον να ελέγχουν τα οικονομικά του συλλόγου όχι μόνο λογιστικά αλλά και ουσιαστικά, ελέγχοντας τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του συλλόγου από τη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ).Ο ρόλος λοιπόν της Ε.Ε. είναι ουσιαστικός και όχι τυπικός και απαιτείται να διευκολύνεται το έργο της με την αναλυτική παράθεση όλων των εσόδων, των εξόδων, των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, των πληρωμών, των συμβάσεων και των καταστάσεων πληρωμών όλων των υπαλλήλων και συνεργατών, καθώς και των αντίστοιχων αποφάσεων της ΔΕ σχετικά με όλα οικονομικά θέματα.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να στοιχειοθετούνται γραπτά, με παραστατικά αρχειοθετημένα ανά κατηγορία, ώστε να μπορεί η Ε.Ε. και οποιοσδήποτε άλλος χρειαστεί, να κρίνει πόσο χρηστή και αποδοτική είναι η διαχείριση από την Δ.Ε. των χρημάτων που ανήκουν σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.
Προσπαθώ να εκτελέσω ουσιαστικά αυτό το καθήκον εδώ και 4 θητείες και δεν μου επιτρέπεται να το φέρω εις πέρας. Φέτος ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά μόλις 2 ημέρες πριν τη σύγκληση της επιτροπής για τον οικονομικό έλεγχο ενόψει των εκλογών! Βέβαια αυτό αποτελεί βελτίωση σε σχέση με το 2011 που δεν ειδοποιήθηκα καθόλου, παρά τα επανειλημμένα e-mail που έστελνα επί 3 μήνες σχεδόν στη ΔΕ σε συνεργασία με την εκπρόσωπο της Πανεπιστημονικής, στα οποία ζητούσαμε να συγκληθεί η Ε.Ε..
Φέτος ξεκινήσαμε τη συνεδρίαση αντί στις 10 κατά τις 11 και κάτι και ενώ η πρόεδρος κα. Τραχήλη μας ενημέρωσε ότι το 5ο μέλος της Ε.Ε., που εκείνη τη στιγμή απουσίαζε, ήταν στο δρόμο και σε λίγο θα ερχόταν. Εμφανίστηκαν στην επιτροπή 3 ντοσιέ με παραστατικά και επικεφαλίδες «2011», «2012» και «2013». Η Πρόεδρος , και όχι ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Γεώργιος Πιπεράκης, όπως όφειλε, μας ενημέρωσε προφορικά για τα ποσά των καταθέσεων που έχει ο Σύλλογος σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ο Ταμίας, τα βιβλιάρια και οι κινήσεις των λογαριασμών δεν εμφανίστηκαν ποτέ! Τα έξοδα παρατέθηκαν αθροιστικά κατά έτος και όχι ανά κατηγορία όπως έχει ζητηθεί στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθούν π.χ. τα τηλεφωνικά έξοδα ή τα έξοδα κίνησης και παραμονής των μελών της Διοικούσας Επιτροπής.
Μόνο κατά τύχη μέσα στην πληθώρα των ατάκτως εριμμένων παραστατικών ξεχώρισα τα έξοδα μετακίνησης, παραμονής σε ξενοδοχείο και ενοικίασης αυτοκινήτου για μετακίνηση 2 μελών της ΔΕ από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση της εμπορικής έκθεσης Zootechnia 2011, ενώ η ΔΕ έχει 2 μέλη από τη συμπρωτεύουσα τα οποία θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν το Σύλλογο!!! Σημειώνω ότι ο ένας από τους 2 συναδέλφους που ταξίδεψαν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Ε.Ε. και έχει γίνει καταγγελία για την κάλυψη από το ταμείο του Π.Κ.Σ. των αεροπορικών εξόδων μετακίνησης της συζύγου του, η οποία δεν είναι καν κτηνίατρος , από την Κρήτη στην Αθήνα. Η απάντησή του σε συνέλευση ήταν ότι το εισιτήριο ήταν αρχικά για μεταφραστή, ο οποίος δεν ήρθε και «αξιοποιήθηκε» από τη σύζυγό του για να μην πάει χαμένο, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια εκδίδονται προσωπικά στο όνομα του ατόμου που πρόκειται να ταξιδέψει..
Άλλο παράδειγμα αδιαφάνειας είναι οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων, οι οποίες παρουσιάστηκαν όλες μαζί. Δεν ήταν χωρισμένες ανά υπάλληλο, δεν φαίνονταν το ποσό του μισθού και οι ασφαλιστικές εισφορές ξεχωριστά, ούτε υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα στις μισθοδοσίες υπαλλήλων με διαφορετικό καθεστώς εργασίας. Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις βγήκε στην επιφάνεια ότι, ενώ η ΔΕ είχε αποφασίσει στις 3/10/2012 να προσληφθεί υπάλληλος με σύμβαση ορισμένου χρόνου (3-4 μηνών) αυτό δεν έγινε. Αντίθετα η νέα «υπάλληλος» πληρώθηκε 4.670 ευρώ για τους μήνες Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος του 2012 χωρίς ποτέ να προσληφθεί τυπικά ή να εκδώσει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών προς το Σύλλογο και τα έξοδα αυτά «καλύφθηκαν» με την έκδοση μιας απλής απόδειξη δαπάνης 4.670 ευρώ με ημερομηνία 31/12/2012. Για το 2013 η ίδια «υπάλληλος», μας δηλώθηκε προφορικά, ότι έχει πληρωθεί 5.000 ευρώ ως τις 20/08/2013 με τον ίδιο τρόπο, αλλά η απόδειξη δεν έχει καν εκδοθεί ακόμα. Στις 21/08/2013, ένα χρόνο περίπου μετά την απόφαση της Δ.Ε., υπογράφει με το ίδιο άτομο τρίμηνη σύμβαση εργασίας.
Τρίτο παράδειγμα οι πληρωμές του δικηγόρου του Συλλόγου. Για το 2011 τα έξοδα είναι εξαφανισμένα μέσα στις αμοιβές προσωπικού. Για το 2012 είναι πάνω από 12.000 ευρώ και για το 2013 έχουν περαστεί ως τώρα στα έξοδα 1.200 ευρώ. Η Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο δικηγόρος πληρώνεται με το μήνα. Ζητήθηκε η αντίστοιχη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και η υπογεγραμμένη σύμβαση, αλλά καμία από αυτές δεν παρουσιάστηκε στην Ε.Ε.. Το μόνο που παρατήρησα ήταν διάφορες αποδείξεις του δικηγόρου με διαφορετικά ποσά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Τελικά υπάρχει σύμβαση μαζί του; Ο δικηγόρος πληρώνεται με το μήνα; Με το έργο και με ποιο ποσό; Πόσες και ποιες υποθέσεις συναδέλφων έχει αναλάβει;
Ενώ προσπαθούσα να βγάλω άκρη προκύπτουν:
-Έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί (Δήμος Καλαμάτας 12.000 ευρώ από το 2011 για στειρώσεις , εταιρία ZOETIS 2 τιμολόγια του 2013 2.000ευρώ + ΦΠΑ και 1.000 ευρώ+ ΦΠΑ από εκδήλωση για τη Λύσσα)
-Έξοδα για τα οποία δεν έχουν εκδοθεί αποδείξεις (5.000 ευρώ για την νέα «υπάλληλο» το 2013 και 5.100 ευρώ προκαταβολή για επισκευή των καινούργιων γραφείων του Συλλόγου)
-Παλιά χρέη προς τον ΠΚΣ (περίπου 28.000 ευρώ από την εταιρία ALAPIS -δεν κατάλαβα αν και πόσο έχει προχωρήσει η δικαστική διεκδίκηση -και 10.000 ευρώ από το Σ.Κ.Μ.Ζ.Α)
Αταξία, παρατυπίες, προφορικές παραθέσεις στοιχείων, απουσία αναλυτικών κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, έλλειψη ομαδοποιημένων και στοιχειοθετημένων εσόδων και εξόδων συνθέτουν ένα θολό τοπίο γύρω από την οικονομική διαχείριση του Π.Κ.Σ. και εμποδίζουν να γίνει ακριβής έλεγχος.
Και ενώ εγώ και ο συνάδελφος Νίκος Κεχαγιάς που εκπροσωπεί την Πανεπιστημονικής ψάχναμε και ρωτούσαμε ,στο τέλος μείναμε μόνοι μας!!! Οι συνάδελφοι που εκπροσωπούν την πλειοψηφία αποχωρούσαν ένας-ένας, ο πρώτος μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δεύτερος μιάμιση ώρα μετά και ακολούθησε ο τελευταίος που ήρθε καθυστερημένος και παραστάθηκε για μισή ώρα. Φεύγοντας όλοι υπέγραφαν ότι εγκρίνουν την οικονομική διαχείριση από τη Δ.Ε. παρά την έντονη διαμαρτυρία μου και χωρίς φυσικά να έχει πραγματοποιηθεί ούτε καν πλήρης έλεγχος όσων από τα στοιχεία μας παρατέθηκαν. Καθίσαμε με το συνάδελφο Νίκο Κεχαγιά μέχρι τις 1:30μμ για να ελέγξουμε όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία, αλλά πιεστήκαμε να φύγουμε και εμείς γιατί η πρόεδρος και ο λογιστής «είχαν δουλειές», όπως είπαν, και έπρεπε να κλειδώσουν τα γραφεία. Δεν υπέγραψα όπως και ο συνάδελφος Νίκος Κεχαγιάς και αργότερα ζήτησα από το λογιστή αναλυτικά στοιχεία που δεν μου παραδόθηκαν ποτέ.
Τι ακριβώς υπογράψατε συνάδελφοι της Εξελεγκτικής Επιτροπής;
Έβγαλε απόφαση η Εξελεγκτική Επιτροπή ως ανεξάρτητο όργανο; Όχι βέβαια! Η κα. Τραχήλη διαμόρφωσε ένα χαρτί που έλεγε ότι τα μέλη της Ε.Ε ομόφωνα (!!!!) εγκρίνουν την οικονομική διαχείριση της ΔΕ του ΠΚΣ. Και ναι μεν την Πρόεδρο την εξυπηρετεί αυτό, εσείς όμως πήρατε την ευθύνη να συμφωνήσετε σε κάτι που δεν διαπιστώσατε. Πού είναι η ευθύνη σας απέναντι στους συναδέλφους που σας ψήφισαν και απέναντι στο Νόμο; Εγώ με τα όσα στοιχεία παρέθεσα παραπάνω δεν μπορώ να πάρω αυτή την ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους, το Νόμο και τον ίδιο μου τον εαυτό.
Στο σημείο αυτό ο ταμίας του Συλλόγου παρέδωσε στον Πρόεδρο της Γ.Σ. Αναστάσιο Κανούρη τα αντίγραφα των λογαριασμών τα οποία μπορεί να δει η κα Τσακατούρα όποτε θέλει (στα γραφεία του ΠΚΣ) και τα οποία έχουν κατατεθεί στα πρακτικά της Γ.Σ.

Τσιπιανίτης: Συνάδελφοι, ο τρόπος που επιλέγει κανείς να τοποθετηθεί και να εκφράσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του, είναι ζήτημα πολιτισμού, καλλιέργειας και αισθητικής. Η εικόνα που εμφανίζει και αυτή η συνέλευση, είναι επιεικώς άθλια για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο, κατά συνέπεια θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη, για ακόμα μια φορά, τη μεγάλη αποχή - αποστροφή των συναδέλφων στις συνελεύσεις, όπου και εάν αυτές διεξάγονται. Πιστεύοντας στη σύνθεση των απόψεων, θα επιλέξω να τοποθετηθώ και να απαντήσω εποικοδομητικά στον απόλυτο, καταγγελτικό έως προσβλητικό λόγο του Δημήτρη και του Λάμπρου, για τα πεπραγμένα της διετίας που διανύσαμε, σε κάποια εκ των οποίων αξίζει να σημειωθεί, και αυτό είναι καλό, υπήρξε συμφωνία έως ομοφωνία... Υπερψηφίζω τον απολογισμό της ΔΕ σε όλα του τα σημεία, επειδή θεωρώ ότι, παρά τη ζοφερή συγκυρία, ο ΠΚΣ εκπροσώπησε με επάρκεια τα μέλη του, σε ένα ευρύτατο φάσμα προκλήσεων για τον κλάδο. Δε θα κουράσω δεδομένου ότι ο απολογισμός, αναπτύχθηκε αναλυτικά από την Πρόεδρο, θέλω όμως να σταθώ σε κάποια σημεία.
- Την αποτελεσματική αντίδραση του ΠΚΣ με όσα φιλοζωικά σωματεία, παράνομα και καταχρηστικά, παραβαίνοντας κάθε αρχή ορθής κτηνιατρικής πράξης προσπάθησαν να υποκαταστήσουν την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος με ¨αλλοδαπούς εθελοντές (Λαμία, Σέρρες, Μυτιλήνη, Διδυμότειχο, Χανιά, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ρόδος, Ικαρία, Σπάτα κ.λ.π.)
- Την ίδρυση του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, με μαζική συμμετοχή κτηνιάτρων
- Την αναβάθμιση της επικοινωνιακής πολιτικής του συλλόγου, τόσο στο ευρύ κοινό ( τηλεοπτικά spot, τηλεοπτικές εκπομπές, έκδοση ενημερωτικού υλικού - αφίσες, φυλλάδια ) όσο και στους συναδέλφους (σύστημα “newsletter” με ομαδική αποστολή e-mail, σελίδα του συλλόγου στο f/b)
- Την αγαστή συνεργασία με άλλους κτηνιατρικούς φορείς που σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε καταλυτική (παρέμβαση του Συλλόγου στον Πρόεδρο του ΕΟΦ, με τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, για την επαναδιάθεση της πεντοθάλης στους κτηνιάτρους)
- Τη δημιουργία Μητρώου Νομίμου Κτηνιατρείου-Κλινικών –Κτηνιατρικών Γραφείων
- Την αγορά και ανακατασκευή ακινήτου, που θα στεγαστεί ο ΠΚΣ, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και διαφανείς διαδικασίες.
Τέλος όσον αφορά τη Δημοκρατική λειτουργία της ΔΕ, που καταγγέλθηκε τόσο έντονα και προσβλητικά σήμερα, αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι ίσως για πρώτη φορά αυτή τη διετία λειτούργησαν, ουσιαστικά και παραγωγικά τόσες επιτροπές του ΠΚΣ. Θέλω επίσης να ρωτήσω τους καταγγέλλοντες: Όσες φορές ως υπεύθυνος των μικρών ζώων ή με όποια άλλη ιδιότητα μου είχε αναθέσει η ΔΕ, σας έστειλα mail (γιατί πάντα πριν κάθε βήμα ενημέρωνα γραπτά με mail και τα 11 μέλη της ΔΕ) ζητώντας την επί της ουσίας εποικοδομητική συνδρομή-κριτική σας, μπήκατε ποτέ στον κόπο έστω να μου απαντήσετε 

Κανούρης: Συνάδελφοι, στη σημερινή συγκυρία πιστεύω ότι άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση καθενός, πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από το Σύλλογο και την οποιαδήποτε Δ.Ε..
Ό,τι έχει πετύχει η Δ.Ε. μέχρι σήμερα το θεωρώ θετικό. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι στην πίεση που δέχεται ο κλάδος μας σήμερα, όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να μην περάσουν καινούρια μέτρα εναντίον των επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και όχι μόνο.

Ακολούθησε ψηφοφορία παρουσία 27 μελών. Ο απολογισμός εγκρίθηκε με 18 ψήφους ΥΠΕΡ. Σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές δε θα γίνουν νωρίτερα από 40 ημέρες και αργότερα από 50 μέρες της ημερομηνίας της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Θα υπάρχει νομικός εκπρόσωπος στις έδρες των παραρτημάτων, όπως στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης προστίθενται δύο κάλπες Χίο και Κυκλάδες. Τέθηκε θέμα από τον Χρηστίδη να υπάρχει νομικός εκπρόσωπος σε κάθε κάλπη, αλλά μετά από ψηφοφορία το αίτημα απορρίφθηκε. Ημέρα διεξαγωγής εκλογών ορίστηκε η 20Η Οκτώβρη (Κυριακή) από τις 8π.μ. – 7μ.μ. Τα εκλογικά τμήματα καθορίζονται παρακάτω.

Για την κεντρική εφορευτική επιτροπή έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα οι:
Σβανιάς Μιλτιάδης
Μητσεας Κώστας
Φλαράκος Μιχαήλ
Λαλούση Πολύμνια
Βασιλάκης Μανώλης
Άπαντες οι υποψήφιοι εξελέγησαν.
ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Έδρα Π.Κ.Σ.- Αθήνα
Κάλπη: Αθήνα

Παράρτημα Ηπείρου- Έδρα τα Ιωάννινα
Κάλπες: Γιάννενα, Άρτα
Παράρτημα Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Έδρα Λαμία
Κάλπες: Λαμία
Παράρτημα Θεσσαλίας – Έδρα η Λάρισα
Κάλπες: Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα
Παράρτημα Λέσβου – Έδρα Μυτιλήνη
Κάλπες: Μυτιλήνη
Παράρτημα Εύβοιας – Έδρα Χαλκίδα
Κάλπες: Χαλκίδα
Παράρτημα Δωδεκανήσου – Έδρα Ρόδος
Κάλπες: Ρόδος, Κως
Παράρτημα Κέρκυρας – Έδρα Κέρκυρα
Κάλπες: Κέρκυρα
Παράρτημα Κρήτης – Έδρα Ηράκλειο
Κάλπες: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, Μοίρες
Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης – Έδρα Θεσσαλονική
Κάλπες: Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη, Βέροια, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα
Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας- Λευκάδας – Έδρα Αγρίνιο
Κάλπες: Αγρίνιο
Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας – Έδρα Πάτρα
Κάλπες: Πάτρα, Πύργος, Ζάκυνθος
Παράρτημα Πελοποννήσου: Έδρα Τρίπολη
Κάλπες: Τρίπολη, Άργος, Καλαμάτα, Σπάρτη, Κόρινθος
Θα υπάρχουν, επίσης, αυτόνομα εκλογικά κέντρα στις Κυκλάδες και στη Χίο, όπου θα παραστούν νομικοί εκπρόσωποι. Νομικοί εκπρόσωποι θα υπάρχουν ταυτόχρονα και στις έδρες των ανωτέρω παραρτημάτων.

Το Προεδρείο

Κανούρης Τάσος

Μαρινάκη Θεώνη

Ελευθεριάδης Γιάννης
επιστροφή