04/05/2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΠΚΣ της 10.02.2013

Η Γεν. Συνέλευση του Π.Κ.Σ. συγκαλείται εν μέσω εξελίξεων στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην χώρα. Η ραγδαία επιδείνωση του επιπέδου ζωής του λαού, των εργαζομένων και κυρίως η οπισθοδρόμηση στις κατακτήσεις του και τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά του, διαμορφώνουν το πλαίσιο (οικονομικό και κοινωνικό) μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά ο Έλληνας Κτηνίατρος.

Ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του περιβάλλοντος είναι η κρατική βία και αυταρχισμός στην άσκηση στοιχειωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών κλάδων εργαζομένων, σε στοιχειώδη μέτωπα όπως αυτό της διαμαρτυρίας, της διεκδίκησης, της απεργίας. Βία δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ και η καταστολή. Βία είναι και η «σπέκουλα», η διαπόμπευση, ο οικονομικός εκβιασμός σε συμβασιούχους, χαμηλόμισθους, ανέργους, χρεωμένους…!!!

Η Γεν. Συνέλευση του Π.Κ.Σ. εκτιμά ότι τα κυριότερα μέτωπα στα οποία καλείται η Δ.Ε. να ανταποκριθεί το επόμενο διάστημα θα είναι:

- Tο μέτωπο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .

- Το μέτωπο απολύσεων συναδέλφων.

- Η απλήρωτη, αδήλωτη εργασία συναδέλφων κυρίως στο χώρο των Ιατρείων Μικρών Ζώων.

- Η απορρόφηση συναδέλφων σε προγράμματα όπως ΕΛΓΑ, προγράμματα Δ/νσεων Κτηνιατρικής (βρουκέλλωση, αφθώδης) κ.λ.π.

- Το Προεδρικό Διάταγμα για τον εγκεκριμένο κτηνίατρο.

-Ο ορισμός κανόνων δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος στα Ιατρεία Μικρών Ζώων.

Η Δ.Ε. εξουσιοδοτείται:

- Να προχωρήσει σε υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.

- Να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των Ιατρείων Μικρών Ζώων για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους υπαλλήλους τους, ώστε να μην επιτρέπεται η απλήρωτη, αδήλωτη εργασία.

- Να προχωρήσει σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑΤ στην εκτίμηση των αναγκών σε θέσεις συμβασιούχων Κτηνιάτρων και στην παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο όπως και στην Επιτροπή Κτηνιατρικών θεμάτων.

- Να ανοίξει ιδιαίτερα το ζήτημα της πρόσληψης Κτηνιάτρων στα προγράμματα αντιμετώπισης της λύσσας.

- Να παρακολουθήσει και να παρουσιάσει στους συναδέλφους τα σχέδια Π.Δ. για τον εγκεκριμένο κτηνίατρο.

-Να τοποθετηθεί στη βάση των έως τώρα αποφάσεων των Γεν. Συνελεύσεων πάνω στο θέμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου (ασφάλιση, αμοιβές).

- Να παρουσιάσει ΝΕΟ καταστατικό πλαίσιο δεοντολογίας που να ανταποκρίνεται και στον προσδιορισμό του πειθαρχικού παραπτώματος αλλά και στις ποινές, στις νέες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

-Να διεκδικήσει τη διατήρηση της απόδειξης παροχής υπηρεσιών ως τεκμήριο πράξεων προς εταιρείες.

Η Δ.Ε. δεσμεύεται για τη διερεύνηση των εργασιακών σχέσεων των residents στις κλινικές του Α.Π.Θ.

Η Γεν. Συνέλευση ζητά από τη Δ.Ε. και τις Δ.Ε. των παραρτημάτων την οργάνωση ημερίδων με θέμα τη λύσσα και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από πλευράς των κτηνιάτρων, θέμα που εμπεριέχει και το νέο ανταγωνιστικό σε αθέμιτη βάση περιβάλλον άσκησης του επαγγέλματος.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

ΚΟΡΣΑΒΒΙΔΗΣ ΗΛ.

ΜΠΕΛΝΤΕΚΟΥ Κ.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΑΘ.
 
επιστροφή