04/12/2012

Συμμετοχή της Προέδρου του ΠΚΣ σε κοινοβουλευτική συζήτηση της Ευρωβουλής, με θέμα τη διαχείριση των αδεσπότων στα πλαίσια της Ε.Ε.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Ευρωβουλευτή και μέλους της ENVI (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας), κου Γιώργου Χατζημαρκάκη, η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. κα Αθηνά Τραχήλη, προσεκλήθη σε κοινοβουλευτική συζήτηση της Ευρωβουλής, με θέμα τη διαχείριση των αδεσπότων στα πλαίσια της Ε.Ε. και των πληθυσμιακό έλεγχο αυτών.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στις 14-11-2012, ημέρα Τετάρτη και στην από του βήματος ομιλία της η κα Αθηνά Τραχήλη, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του Ε.Κ. και τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων για την αδιάκοπη και πολυπλόκαμη δραστηριότητα του συλλόγου. Αναφερόμενη εκτενώς, τόσο στη συμβολή του συλλόγου στη διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου (Ν 3170/2003, Ν4039/12) όσο και στο σύνολο των ενεργειών για τη διαχείριση των αδεσπότων στη χώρα μας, επεσήμανε την κοινωνική προσφορά του Π.Κ.Σ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά, Πρόεδρος του Συλλόγου προσκαλείται στη Ευρωπαϊκή Βουλή, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνώριση των προσπαθειών και του έργου του Π.Κ.Σ. και του ελληνικού κτηνιατρικού κλάδου.

Θέλοντας να τονίσει ιδιαίτερα το ζήλο και το ήθος των Ελλήνων κτηνιάτρων, η κα Τραχήλη, αναφέρθηκε στη σύσταση του Δ.Ε.Ε.Κ. (Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων), που βασίστηκε στην ανιδιοτελή δράση και το επιστημονικό ενδιαφέρον των εθελοντών αυτών, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδεσπότων. Στην ενότητα αυτή της ομιλίας της η Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στάση του συλλόγου όσον αφορά στην Υπουργική Απόφαση περί περιστασιακής παροχής υπηρεσιών αλλοδαπών κτηνιάτρων στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες κτηνίατροι έχουν ευρωπαϊκή κουλτούρα, σέβονται την ενωσιακή και ελληνική νομοθεσία και δεν αντιτίθενται στους ξένους παρόχους, αρκεί αυτοί να είναι σύννομοι, γεγονός που αποδεικνύεται από την ήδη υπάρχουσα συμμετοχή αλλοδαπών συναδέρφων στο Δ.Ε.Ε.Κ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Π.Κ.Σ. εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κα Αθηνά Τραχήλη και το Γενικό Γραμματέα κο Άγγελο Σαντοριναίο στη Γενική Συνέλευση της F.V.E.(Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κτηνιάτρων), οι οποίοι εισηγήθηκαν και γνωστοποίησαν το θέμα συζήτησης σε τριάντα αντίστοιχες αντιπροσωπείες κτηνιατρικών συλλόγων της Ευρώπης.
επιστροφή