03/06/2010

«Ανακοίνωση ΠΚΣ για την δολοφονική επίθεση εναντίον του

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αθήνα, 31/5/10
Α.Π.: 766
Προς:

    * Υπουργείο Εξωτερικών
    * Ισραηλινή Πρεσβεία

Κοινοποιήση:

    * Σ.Κ.Μ.Ζ.Α.
    * Σ.Κ.Μ.Ζ.Θ.
    * Ε.Κ.Ε.
    * ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Θέμα: Επίθεση σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα της Παλαιστίνης

Ο Πανελλήνιος  Κτηνιατρικός Σύλλογος πληροφορήθηκε την επίθεση με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα εναντίον των άοπλων ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας. Πρόκειται για ξεκάθαρη δολοφονική επίθεση πειρατείας ενάντια στα πλοία που προσπαθούσαν να φτάσουν για να διανέμουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους. Ισραηλινοί καταδρομείς κατέλαβαν τα πλοία. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ τα υπόλοιπα πληρώματα και οι επιβάτες είναι αιχμάλωτοι. Ανάμεσά τους είναι και ο συνάδελφος κτηνίατρος, Γιώργος Λιερός, μέλος του Π.Κ.Σ. και μέχρι πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.

Βαρύτατες είναι, όμως, και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία παρακολούθησε απαθής την πολεμική επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτών, καθώς και τη στρατιωτική κατάληψη πλοίων που φέρουν την Ελληνική σημαία (πράγμα που ισοδυναμεί με κατοχή Ελληνικού εδάφους). Πολύ περισσότερο μάλιστα που την ώρα που σφαγιάζονται οι ακτιβιστές, συνεχίζονται κανονικά οι κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Με  την ανακοίνωσή μας  αυτή καταδικάζουμε  τη δολοφονική επίθεση  ενάντια στα πλοία  που μετέφεραν  ανθρωπιστική βοήθεια  στην αποκλεισμένη Γάζα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Α. ΤΡΑΧΗΛΗ  
επιστροφή