29/01/2010

«Δεύτερη Συνάντηση της Προέδρου του ΠΚΣ, Α. Τραχήλη, με την ΥΑΑΤ κ. Αικατερίνη Μπατζελή»

Τη Δευτέρα, 21/12/09, συναντήθηκε με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αικ. Μπατζελή αντιπροσωπεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., καθώς και η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. και μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε Αθηνά Τραχήλη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών θεμάτων, κα Γ. Μπαζώτη – Μητσώκλη.

Η αντιπροσωπεία του ΓΕΩΤΕΕ έθεσε στην κα Υπουργό τον τρόπο αξιοποίησης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και την επιστημονική συνδρομή του. Έγινε αναφορά μεταξύ άλλων στο θεσμικό ρόλο του ΓΕΩΤΕΕ ως συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, οργάνωσης και αναδιοργάνωσης υπηρεσιών κλπ. Η Υπουργός δήλωσε πως η βοήθεια του ΓΕΩΤΕΕ είναι πολύτιμη, αλλά σε κάθε περίπτωση ζητείται και η άποψη των ανεξάρτητων φορέων (Π.Κ.Σ. για κτηνιάτρους, ΠΟΕΣΓ για γεωπόνους κοκ).

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. και μέλος του ΔΣ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αθηνά Τραχήλη αναφέρθηκε σε θέματα εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου (ν. 3698 και Υπουργική Απόφαση για κτηνιατρική συνταγή) που αφορούν την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος και την κτηνιατρική διαχείριση σε επίπεδο εκτροφής, θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης (οργάνωση υπηρεσιών – προώθηση προϊόντων, ζητήματα ποιότητας - ενοποίησης των Υπηρεσιών που ασκούν τον κτηνιατρικό έλεγχο), ενσωμάτωση στο εθνικό Δίκαιο της οδηγίας 35/2005, επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την τροποποίηση Π.Δ. σχετικά με την εξομοίωση των πτυχίων των κτηνιάτρων από Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ, καθώς και ζητήματα απασχόλησης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα (είτε με μόνιμη είτε με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου).
επιστροφή