19/05/2006

Εγγραφή στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Διαδικασία - Δικαιολογητικά

Το ΓΕΩΤΕΕ ανακοινώνει τα παρακάτω σχετικά με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά στο ΓΕΩΤΕΕ.
........1. Ειδοποιούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι και ιχθυολόγοι που δεν είναι μέλη του Επιμελητηρίου, ότι η εγγραφή τους είναι από το νόμο υποχρεωτική (ν. 1474/84 - ΦΕΚ 128 Α).

........2. Για την εγγραφή του νέου μέλους απαιτούνται:
........ ........ Αίτηση εγγραφής
........ ........ Έντυπο 1 και Έντυπο 2
........ ........ Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
........ ........ Για την εγγραφή των εκ Βορείου Ηπείρου ομογενών απαιτείται επικυρωμένο αντίγραφο του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς.
........ ........ Διπλότυπο κατάθεσης σε οποιοδήποτε κατάστημα της Α.Τ.Ε. του δικαιώματος εγγραφής 1.000 δρχ. και ετήσιας συνδρομής 4.000 δρχ. στον Αρ. Λογ/σμού 215.03.002.108-08
......... ....... Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86

..........α. ότι έχει την ελληνική ιθαγένεια, δεν έχει στερηθεί την ελεύθερη διακίνηση της περιουσίας του, δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για έγκλημα του άρθρου 18 παρ. 2 του Π.Δ.611/1977 "Υπαλληλικός Κώδιξ" (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβιασμός, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, έγκλημα κατά των ηθών και συκοφαντική δυσφήμιση) και ότι δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και
..........β. ότι είναι πτυχιούχος των γεωπονικών, δασολογικών, κτηνιατρικών και γεωλογικών σχολών τμημάτων των ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων
Συγκεκριμένα στην υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνονται τα εξής: "Έχω τα προσόντα και πληρώ τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 παρ. 1και 3 του Ν. 1474/84".

........Όπως γνωρίζετε, με το άρθρο 2 του Π.Δ. 344/2000 "Άσκηση του επαγγέλματος του γεωτεχνικού" (ΦΕΚ 297/Α), προβλέπεται η χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους γεωτεχνικούς, η οποία είναι απαραίτητη για την άσκηση των γεωτεχνικών επαγγελμάτων (γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου, γεωλόγου και ιχθυολόγου), τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Επίσης, στο ίδιο άρθρο, προβλέπεται η χορήγηση στους γεωτεχνικούς Δελτίου Ταυτότητας, με το οποίο αποδεικνύεται η ιδιότητα αυτών ως γεωτεχνικών, η ειδικότητά τους (κλάδος ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), καθώς και η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
........Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ξεκινά τη διαδικασία χορήγησης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και Δελτίου Ταυτότητας στους γεωτεχνικούς - μέλη του. Για το σκοπό αυτό πρέπει να αποστείλετε την Αίτηση Χορήγησης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος & Δελτίου Ταυτότητας Γεωτεχνικού την οποία, αφού συμπληρώσετε, θα τη στείλετε στο Επιμελητήριο μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Δήλωση Στοιχείων Απασχόλησης η οποία επισυνάπτεται, απόδειξη κατάθεσης 10.000 δρχ. υπέρ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Αγροτική Τράπεζα στον αριθμό λογαριασμού 215-0300210808, πρόσφατη φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί στο δελτίο ταυτότητας και για τα τακτικά μέλη με ηλικία μεγαλύτερη των 55 ετών, υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, που θα αναγράφεται η φράση "δεν έπαυσα να ασκώ το επάγγελμα του γεωτεχνικού ούτε έχω συνταξιοδοτηθεί με περισσότερο από 30 έτη συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας").
........Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση της Δήλωσης Στοιχείων Απασχόλησης των γεωτεχνικών και ενδεχομένως και σε άλλα ειδικά μητρώα.
........Με την παραλαβή της αίτησης και των δικαιολογητικών το Επιμελητήριο θα προχωρήσει στην έκδοση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και του Δελτίου Ταυτότητας, τα οποία θα αποστείλει ταχυδρομικά στους δικαιούχους. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την τροποποίηση του Π.Δ. 344/2000 με το Π.Δ. 117/2001 "Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 344/2000", η προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας χορήγησης της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και του Δελτίου Ταυτότητας είναι η 30η Ιουνίου 2002.
........Για οποιαδήποτε παραπέρα πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο, με τους υπαλλήλους Άσπα Πρίτσα και Σωτήρη Αθανασιά.

Υστερόγραφο:
Η αίτηση Αδείας Χορήγησης Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, το Δελτίο Ταυτότητας Γεωτεχνικού καθώς και τα υπόλοιπα έντυπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα τα παραλάβετε από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μαζί με τη γνωστοποίηση εγγραφής σας στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εφόσον προηγουμένως έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής σας και αυτή έχει εγκριθεί από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Η διαδικασία αυτή περιγράφεται στο κείμενο με θέμα : Εγγραφή στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σημείωση:


• Στην υπεύθυνη δήλωση σημειώνεται μόνο η υπογραμμισμένη φράση
Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο είτε στα γραφεία των παραρτημάτων του ΓΕΩΤΕΕ ή στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας (Βενιζέλου 64, 546 31 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 278817-8, 236305, 236379, fax: 236308
Τα έντυπα 1 και 2, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από το ΓΕΩΤΕΕ ή να τα κατεβάσουν από το επίσημο site του ΓΕΩΤΕΕ: www.GEOTEE.gr
επιστροφή