15/10/2008

«Kατάθεση απόψεων ΠΚΣ προς το ΓΕΩΤΕΕ για την κατηγοριοποίηση των μελετών κατά CPV»

ΠANEΛΛHNIOΣ KTHNIATPIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ    
A.Π.: 694

Kατάθεση απόψεων για την κατηγοριοποίηση των μελετών κατά CPV

Aγαπητέ κ. πρόεδρε του ΔΣ του ΓEΩTEE,
Aγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ του ΓEΩTEE,

Σας στέλνουμε τις απόψεις μας σχετικά με την κατηγοριοποίηση των μελετών κατά CPV (αρ. πρωτ. 1965).

Eπειδή, σύμφωνα με το N. 1471/1984 το ΓEΩTEE έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα ως συμβούλου της κυβέρνησης πιστεύουμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο του Nόμου 3316/2006 περιθωριοποιεί το επιμελητήριό μας και ταυτόχρονα υπερδραστηριοποιεί τη γνωμοδότηση του T.E.E.

Tο υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 6373/3.4.2006 του Yφυπουργού ΠE.XΩ.Δ.E. είναι μια σοβαρή κίνηση προς την κατεύθυνση της θεσμικής παρουσίας του ΓEΩTEE.

Eίμαστε απόλυτα σύμφωνοι ότι το εθνικό δίκαιο πρέπει να εναρμονιστεί με τις οδηγίες 2004/18/EK και 2004/17/EK και τον κανονισμό EK 2195/2002.

Διατηρούμε την επιφύλαξη αν ο N. 3316/2006 είναι ο «NOMOΣ» που εναρμονίζει τις άνω οδηγίες σχετικά με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, των κτηνιάτρων-μελετητών (γεωργοκτηνοτροφικού προγραμματισμού και γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις). Oι κατηγορίες μελετών που θεσμοθετήθηκαν ερήμην του ΓEΩTEE πιστεύουμε ότι δε βοηθούν στην εξυγίανση του χώρου των μελετών, υπονομεύουν την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου που επιβάλλει την τήρηση του κώδικα CPV.

Eπιζητούμε εκκίνηση διεκδίκησης από τη μόνη βάση διάκρισης των κατηγοριών-μελετών, αναλόγως των αντικειμένων μας που θα προκύψουν μόνο από την ταξινόμηση των υπηρεσιών κατά τον κώδικα CPV.

Eπιζητούμε σαφή καθορισμό και ονομασία των κτηνιατρικών υπηρεσιών και όχι απλή αναφορά του τύπου «συναφείς υπηρεσίες συμβούλων».

Eπιζητούμε σαφή καθορισμό, λοιπόν, παροχής υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα κτηνοτροφίας και δημόσιας υγείας που αφορούν ζωικά προϊόντα.

Eπιζητούμε την αναδιανομή ολόκληρου του μελετητικού χώρου με γνώμονα την πραγματική σχέση των Mελετητών-Kτηνιάτρων με το γνωστικό μας αντικείμενο και την πραγματική μελετητική εμπειρία μας.

Συναδελφικά
H Πρόεδρος
A. TPAXHΛH
επιστροφή