15/03/2024

Πέθανε ο αγαπητός συνάδελφος, κτηνίατρος, Τάσος Τσίνας

tasosΜε απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον απρόοπτο θάνατο, του αγαπητού σε όλους μας συναδέλφου, κτηνιάτρου, Αναστασίου Τσίνα. 

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η ΔΕ και οι συνάδελφοι που τον γνώρισαν μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Ακολουθεί η τραγική είδηση:


Νεκρός εντοπίστηκε την Παρασκευή, στο σπίτι του στην Άρτα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, καθηγητής, κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιος Τσίνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 58χρονος καθηγητής δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες, δεν εμφανίστηκε στη Σχολή και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία μετέβη στην οικία του, όπου βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα από φυσικά αίτια. Σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Αναστάσιος Τσίνας ήταν πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ (εισήχθη στη Σχολή το 1984) και ήταν καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία Αγροτικών Ζώων και Κτηνιατρική Φαρμακολογία».

Από τον Φεβρουάριο 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 υπήρξε αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου με αρμοδιότητες Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού, Σπουδαστικής Μέριμνας & Κτηριακών Εγκαταστάσεων. Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2018 ήταν πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου και μετά την ανωτατοποίησή του και τη συνένωση του με τον Παν/μιο Ιωαννίνων, το 2018, ήταν Κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

επιστροφή