03/10/2023

Πρόταση της Α.Ρ.ΠΑ. για λήψη πρωτοβουλιών του ΠΚΣ για τους πλημμυροπαθείς

eercv

Οι πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα για το λαό και ειδικά για την αγροτική παραγωγή. Χιλιάδες ζώα έχουν πεθάνει, γεωργοί και κτηνοτρόφοι έχουν καταστραφεί, σοδιές, σπίτια και περιουσίες έχουν χαθεί και όλος ο κόσμος που έχει πληγεί προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρει τρόπους να ορθοποδήσει.

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, συλλογικό όργανο ενός κλάδου που έχει νευραλγικό ρόλο στην ελληνική κτηνοτροφία, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε  είναι να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε εκείνους που αυτές τις δύσκολες στιγμές έχουν ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, το μέγεθος της καταστροφής και έχοντας γνώση των αναγκών που προκύπτουν από αυτήν, προχωράμε στις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

1.Συγκέντρωση φαρμάκων, τα οποία θα δοθούν για την περίθαλψη των ζώων των πληγέντων περιοχών. Τα φάρμακα θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΠΚΣ (Λεφέβρ 4, Ν. Κόσμος, Αττική) και στη συνέχεια θα αποσταλούν στα τοπικά παραρτήματα του ΠΚΣ των πληγέντων περιοχών.

2.Συγκέντρωση χρημάτων σε λογαριασμό τραπέζης της τοπικής ΕΛΜΕ (ένωση καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - ALPHA BANK, IBAN: GR6701403060306002101025155).

3.Επικοινωνία με τις δύο κτηνιατρικές σχολές και λήψη πρωτοβουλιών για την έμπρακτη στήριξη των κτηνοτρόφων των πληγέντων περιοχών, στα πλαίσια ανασυγκρότησης του ζωικού κεφαλαίου.

4.Οικονομική στήριξη των συναδέλφων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από ζημιές στα κτηνιατρεία τους.  


Α.Ρ.ΠΑ.

επιστροφή