30/06/2022

Εξώδικη δήλωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προς άτομα που συκοφαντούν κτηνιάτρους

Σε εξώδικη πρόσκληση - δήλωση προέβη ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος 

προς συγκεκριμένα άτομα των οποίων η υβριστική και απειλητική συμπεριφορά

 εναντίον κτηνιάτρων- μελών μας που δραστηριοποιούνται στη Σαλαμίνα ήταν συστημαστική, 

πλήρως αναιτιολόγητη και με σκοπό τη βλάβη. 


εξ

Αναλυτικότερα, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με την κτηνιατρική επιστήμη χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν δημοσιεύσεις εναντίον κτηνιάτρων - μελών μας, καταγγέλοντας χωρίς αποδείξεις και με μεγαλόστομους ισχυρισμούς υποτιθέμενες κακές πρακτικές και υποτιθέμενη ελλιπή ή λανθασμένη άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος. 

Εκτός δε από τις ανυπόστατες κατηγορίες στις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις οι άνθρωποι αυτοί αναφέρουν και στοιχεία αδέσποτων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα οποία -τυπικά τουλάχιστον- πρόσβαση έχουν μόνο οι κτηνίατροι ή οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Παραβιάζουν με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους ανήθικες και επί τις ουσίες δειλές πρακτικές δυσφήμισης και εξύβρισης μελών μας με σκοπό την ηθική και οικονομική τους βλάβη αυξάνονται. Η ανωνυμία που μπορεί να προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ευκολία του πληκτρολογίου και η ψευδαίσθηση ότι καθένας και καθεμιά μέσω μιας ανάρτησης έχει δικαίωμα να υιοθετεί άκριτα όποιον ρόλο επιθυμεί, εκείνον του αστυνομικού, του δικαστή, του κτηνιάτρου, του κριτή και τιμωρού των πάντων, δημιουργούν πολλά και σοβαρά προβλήματα. 

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για αντίστοιχες καταγγελίες δε μείναμε άπραγοι. Δηλώσεις στήριξης, δελτία τύπου και φυσικά, νομικές πρωτοβουλίες είναι όσα μέχρι τώρα έχει κάνει ο Σύλλογος. Παράλληλα, ερευνούμε το νομοθετικό πλαίσιο και προσπαθούμε να είμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να μπορέσουμε, όσο μας αντιστοιχεί, να περιορίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. 

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος υπερασπίζεται τα μέλη του, προστατεύει το κτηνιατρικό επάγγελμα, προασπίζει την κτηνιατρική επιστήμη, την υγεία και ευζωία των ζώων με το βλέμμα στραμμένο πάντα στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. 



επιστροφή