06/05/2022

Ανακοίνωση Α.Ρ.ΠΑ.: Θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου…

  ΕΚΛΟΓΕΣ


Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα γεγονότα, που εν συντομία περιγράφουν αυτό το μικρό θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε να παίζεται στην τελευταία Γ.Σ. του Συλλόγου και μετά την επιτυχία αυτή συνεχίστηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 Η πρόεδρος του Συλλόγου καταθέτει πρόταση για διαδικτυακή ψηφοφορία στις επερχόμενες εκλογές, λέγοντας ότι η ίδια δεν συμφωνεί με αυτό αλλά ο νόμος «Χατζηδάκη» μας υποχρεώνει, οπότε θα κάνει και αυτή την καρδιά της πέτρα και θα συμμορφωθεί. 

Στην ίδια συνέλευση παρουσιάζονται από συναδέλφους στοιχεία ότι ο ΠΚΣ δεν εμπίπτει στον νόμο «Χατζηδάκη» αφού δεν είναι σωματείο εργαζομένων αποκλειστικά με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Ο δικηγόρος του Συλλόγου έχει κάνει την παραδοχή-γνωμοδότηση ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για διεξαγωγή διαδικτυακών εκλογών με αδιάβλητο τρόπο (θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή είναι μια αναγκαία συνθήκη για την διεξαγωγή εκλογών). Αλλά περιέργως συντάσσεται και αυτός με την διεξαγωγή τους σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. «Χατζηδάκη».

Όπως είναι προφανές υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων, η οποία επιλύθηκε ευτυχώς αρχικά με τον παραδοσιακό δημοκρατικό τρόπο, τέθηκε δηλαδή σε ψηφοφορία και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να γίνει δια ζώσης διεξαγωγή των εκλογών. 

Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι (προσκείμενοι στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΕ) αποφάσισαν να σύρουν το Σύλλογο στα δικαστήρια και να υπερασπιστούν την υπαγωγή μας στον γνωστό νόμο.

Και εδώ ερχόμαστε σε πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις, με το Δικηγόρο του Συλλόγου να δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί την απόφαση της Γ.Σ. αλλά παράλληλα να μας ανακοινώνει ότι στο ζήτημα του ν. «Χατζηδάκη» θα σιωπήσει…. Αυτή προφανώς είναι μια στάση που στην πλειοψηφία της ΔΕ φάνηκε επαρκής για την υπεράσπιση μας και ήταν αντίθετη με την αναζήτηση επιπλέον νομικής βοήθειας. Ευτυχώς με την επιμονή αλλά και τα έξοδα των δύο μειοψηφουσών παρατάξεων προστέθηκαν ακόμα δύο δικηγόροι στην υπεράσπιση της απόφασης του Συλλόγου.

Κάπως έτσι ευτυχώς φτάνουμε στο αποτέλεσμα το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως όσα υποστηρίξαμε στη Γενική Συνέλευση, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία και οι εκλογές μας θα γίνουν στις 22/05 δια ζώσης, με δικαστικούς αντιπροσώπους και εφορευτικές επιτροπές αλλά και με κάλπες σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια αδιάβλητη και δημοκρατική διαδικασία. 

Τώρα είναι στο χέρι όλων μας, αν θέλουμε όντως κάποια αλλαγή στις πρακτικές και στη στάση του Συλλόγου μας, να γίνουν οι εκλογές αυτές πραγματικά μαζικές και να ταράξουν τα νερά της αδράνειας και της μονοφωνίας των τελευταίων πολλών ετών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν στην ΑΡΠΑ τη δυνατότητα να μπορεί να υπερασπιστεί τις θέσεις της και μέσα στην Διοικούσα Επιτροπή με ακόμα περισσότερες δυνάμεις.

Υ.γ. 1) Να σημειωθεί εδώ ότι η δική μας άποψη που υποστηρίχθηκε στη ΔΕ είναι αντί της ΓΣ σε μία πόλη, να γίνονται Συνελεύσεις ανά Παραρτήματα, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων και να διατηρούνται ενεργά τα Παραρτήματα. Γιατί κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι αυτοί είναι hi tech δημοκράτες που έρχονται από  το μέλλον ενώ εμείς ζούμε σε σπηλιές και στέλνουμε φαξ!

Υ.γ. 2) Με απόλυτη κατανόηση στους συναδέλφους απομακρυσμένων περιοχών που η διαδικτυακή ψηφοφορία είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να συμμετέχουν, ας σκεφτούν ότι όσο δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνει με αδιάβλητο τρόπο, η ψήφος τους ίσως να μπαίνει σε μια κάλπη που κάποιος άλλος να έχει ψηφίσει πέντε φορές ή ακόμα χειρότερα ίσως κάποιος άλλος συνάδελφος να ψηφίζει από τον υπολογιστή του κτηνιατρείου με τον εργοδότη του πάνω από το κεφάλι του!!! 

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Παρέμβαση


επιστροφή