17/03/2022

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της Πρόεδρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου με συναδέλφους, υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αθήνα, 17/3/22

Αρ. Πρωτ: 2003

υπαατ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16/3, συνάντηση της Προέδρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνάς Τραχήλη, με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, κ. Θ. Αλεξανδρόπουλο, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, κ. Δηλέ Χρυσούλα, και την Προϊσταμένη του τμήματος Εισαγωγών, Εξαγωγών και Ενωσιακού Εμπορίου Ζώων και Τροφίμων, κ. Γιαννιού Μαίρη.

Η Πρόεδρος, Αθηνά Τραχήλη, ενημέρωσε τους συναδέλφους από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρωτοβουλία του Π.Κ.Σ. να συντάξει λίστα με κτηνιάτρους ανά την Ελλάδα οι οποίοι δέχονται να περιθάλπτουν ζώα συντροφιάς που ανήκουν σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Τα στοιχεία των συναδέλφων έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην ουκρανική πρεσβεία και στο ΥΠΑΑΤ. 

Από πλευράς Υπουργείου ανακοινώθηκε η πρόθεση να υπάρξει οργανωμένη και συντονισμένη δράση στις πύλες εισόδου της χώρας για εμβολιασμό των ζώων συντροφιάς που έρχονται από Ουκρανία.  Ο Π.Κ.Σ. δήλωσε διαθεσιμότητα σε ό,τι χρειαστεί.

Τέλος, ενημερωθήκαμε ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση εύρεσης εργασίας των Ουκρανών προσφύγων που έχουν αποφοιτήσει από σχολές κτηνιατρικής στη χώρα τους.

επιστροφή