06/11/2021

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΩΝ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/11/21-22/11/21

cov

Εκτός των βασικών μέτρων που ισχύουν περί χρήσης μάσκας, αντισηπτικών διαλυμάτων, τήρησης αποστάσεων κ.ο.κ. η είσοδος πελατών/επισκεπτών σε κτηνιατρεία, κτηνιατρικά φαρμακεία, κτηνιατρικά γραφεία παραγωγικών ζώων θα γίνεται ως εξής (ΚΥΑ με αριθμό  Δ1 α/Γ.Π.οικ. 69136/2021) :


Α. Ο τρόπος λειτουργίας των κτηνιατρείων, λόγω του ότι οι ανάγκες προσομοιάζουν, θα πρέπει να είναι ανάλογος με τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων, γεγονός που συμβαίνει  καθ' όλη περίοδο της πανδημίας.


Εντός του κτηνιατρείου θα εισέρχονται ως συνοδοί των προς θεραπεία ζώων πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο 6μηνο ή οι έχοντες Pcr ή rapid test εντός 48 ωρών προ της εισόδου στο κτηνιατρείο. 

Όμως, κατά περίπτωση, ιδιαιτέρως όταν το περιστατικό είναι επείγον και η παρουσία του συνοδού εντός του εξεταστηρίου κρίνεται αναγκαία από τον κτηνίατρο για κάποιο χρονικό διάστημα, εξαιρούνται οι συνοδοί της ανωτέρω υποχρέωσης.


Β. Για τα κτηνιατρικά φαρμακεία και τα κτηνιατρικά γραφεία παραγωγικών ζώων, που χορηγούν φαρμακευτικά σκευάσματα, θα ισχύουν οι διατάξεις που αφορούν την είσοδο στα φαρμακεία ήτοι χωρίς την επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού από τον πελάτη. 


Γ. Για τα pet shop που διατηρούν συνάδελφοι ισχύει παρομοίως η είσοδος των πελατών/επισκεπτών χωρίς την επίδειξη κάποιου πιστοποιητικού. 

 * Ο ΄έλεγχος γίνεται με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/αρνητικού τεστ και της ταυτότητας

επιστροφή