19/05/2021

Δελτίο Τύπου Παραρτήματος Ηπείρου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

             Παράρτημα  ΗΠΕΙΡΟΥ

                                                                                                Ιωάννινα 19/5/2021       

                                               

                                                               ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες (18/5/2021) το ΔΣ του Παρατήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με συμμετοχή και γνώμη συναδέλφων απ΄ όλη την Ήπειρο. Αποκλειστικό θέμα  συζήτησης το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- πρόγραμμα Άργος». Το ΣΝ βρίσκεται στη Διαβούλευση που ολοκληρώνεται αύριο 20 Μάη 2021 ημέρα που ο ΠΚΣ προκήρυξε απεργία, κατηγορηματικά δηλώνοντας: 

•ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς

•ΟΧΙ στην  κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε ΜΚΟ και Ιδιωτικούς φορείς

και απαιτώντας:

• την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου μόνο με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)

• όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών/διαδημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.  

•δωρεάν σήμανση ζώων συντροφιάς  αποκλειστικά στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης το Παράρτημα Ηπείρου εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους κρατικούς κτηνίατρους της ΠΕΚΔΥ που αντιτίθενται στην  μεταφορά των αρμοδιοτήτων υγείας και της προστασίας των ζώων συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κατακερματισμός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών  θα αποβεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και επιτήρησης ζωονόσων και ζωοανθρωπονόσων  αλλά και των δομών προστασίας των ζώων συντροφιάς,  δεσποζόμενων και αδέσποτων. 

 


επιστροφή