22/10/2020

Επιστολή προς Δήμο Κύμης Αλιβερίου για παράνομο πρόγραμμα στείρωσης δεσποζόμενων ζώων

catdogDimos
Αθήνα, 22/10/20
Αρ. Πρωτ.: 1836


Προς Δήμο Κύμης Αλιβερίου
Υπόψη Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων


Θέμα: Πρόγραμμα στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων

Λάβαμε γνώση ανάρτησης με την οποία συμμετέχετε σε διαδικασία σήμανσης και στείρωσης δεσποζόμενων ζώων μαζί με φιλοζωικό σωματείο και κτηνίατρο της περιοχής.

Σας ενημερώνουμε ότι οι Δήμοι, όπως και τα φιλοζωικά σωματεία, μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, σε καμία όμως περίπτωση δε δύνανται να απασχολούνται με τη σήμανση και στείρωση δεσποζόμενων ζώων για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 1 του ν. 4039/2012.

Συνεπώς ο ιδιοκτήτης του ζώου πρέπει να απευθύνεται σε ιδιώτη κτηνίατρο της επιλογής του χωρίς καμία ανάμειξη του δήμου ή φιλοζωικού σωματείο, άλλως αφενός παραβιάζονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις περί συμβάσεων και ανάθεση έργου από του δήμους και αφετέρου καταπατώνται οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού και οι ρυθμίσεις περί φορολογίας εισοδήματος.

Για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε σε καταγγελίες προς τις αρμόδιε αρχές αιτούμαστε όπως απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια αντίθετη με το νομοθετικό πλαίσιο.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή