17/07/2020

Απαράδεκτη η στάση της Γεν. Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά την επίσκεψή της στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών

Αθήνα, 17/07/20
Αρ. Πρωτ.: 1814
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από τους συναδέλφους που εργάζονται στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών όχι μόνο επιθετικά αναίτιο, αλλά ως απαράδεκτο και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί το ύφος και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί της Γεν. Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά την επίσκεψή της στο Κ.Κ.Α., προκειμένου, όπως η ίδια είπε, να ψέξει και νουθετήσει τους υπαλλήλους!

Η προσβλητική της στάση, οι έμμεσες απειλές και προτροπές σε όποιον/-α διαφωνεί μαζί της να αναζητήσει εργασία στον ιδιωτικό τομέα, οι αναφορές σε παραβίαση εργασιακού ωραρίου και σε υποτιθέμενη άρνηση να διατηρείται ηλεκτρονική αποθήκη καταγραφής υλικών και εξοπλισμού, επικαλούμενη δήθεν καταγγελίες υπαλλήλων και μάλιστα εν τη απουσία του Γενικού Διευθυντή Κτηνιατρικής, ο χαρακτηρισμός της μονάδας ως «μη ελκυστικής» μόνο απαξίωση δηλώνει για μια υπηρεσία που σε κάθε υγειονομική κρίση που προέκυψε (λύσσα, πυρετός δυτικού Νείλου, γρίπη πτηνών, αφρικανική πανώλη, ευλογιά, καταρροϊκός πυρετός, οζώδης δερματίτιδα κ.ο.κ.) έδινε τη μάχη με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, παρόλη την έλλειψη προσωπικού, εκτός ωραρίου και πενθημέρου.

Δηλώνουμε την ξεκάθαρη στήριξή μας στους συναδέλφους, ζητάμε την αποκατάσταση της αλήθειας, τον τερματισμό της απαξίωσης που δέχονται, καθώς και την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας τους.

Η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ.
Αθηνά Τραχήλη
επιστροφή