15/06/2020

Έγγραφο διαμαρτυρία προς τον Δήμο Μεσσήνης

Αθήνα, 15/06/20
Αρ. Πρωτ: 1808

δημοσ μεσσηνης

Προς: Αντιδημάρχο, κ. Α. Παπαγεωργίου
Κοινοποίηση: Δήμαρχο, κ. Γ. Αθανασόπουλο



Θέμα: Απάντηση προς το δήμο Μεσσήνης με αφορμή πρόσκληση του Δήμου προς κτηνιάτρους για εθελοντική δράση καταγραφής και σήμανσης δεσποζόμενων ζώων

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της πρόσκληση του Δήμου Μεσσήνης προς τους κτηνιάτρους που εδρεύουν εντός του δήμου για εθελοντική δράση καταγραφής και σήμανσης δεσποζόμενων ζώων στα όρια του δήμου.

Τα μέλη μας επανειλημμένως έχουν πραγματοποιήσει είτε με ατομικές τους πρωτοβουλίες είτε με συλλογικές δράσεις οργανωμένες υπό την αιγίδα του συλλόγου μας στειρώσεις και σημάνσεις αδέσποτων ζώων

Όμως, το να καλεί ο Δήμος τους κτηνιάτρους να συνδράμουν εθελοντικά στη σήμανση δεσποζόμενων ζώων πραγματικά είναι πρωτόγνωρο.

Ποιος νομίζετε, κ. Αντιδήμαρχε, ότι είναι ο ρόλος σας; Να χαϊδεύετε τα αυτιά των δημοτών σας οι οποίο έχουν στην κατοχή τους ζώα και αδιαφορούν να μεριμνήσουν για τη σήμανση και καταγραφή τους;
Όχι βέβαια! Καθήκον σας είναι να επισημάνετε στους δημότες ότι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στη σήμανση και καταγραφή των ζώων τους ως ορίζει το άρθρο 5 του ν. 4039/2012 που αναφέρεται στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων και να τους τονίσετε ότι η παράβαση των ανωτέρω επισείει ποινές.

Είναι προφανές ότι όταν κάποιος αποφεύγει να δηλώσει ότι είναι ιδιοκτήτης του ζώου του, έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να το εγκαταλείψει χωρίς συνέπειες. Κανείς μας δε θέλει να εμπιστεύεται ζώα σε τέτοιους ανθρώπους.
Θα πρέπει, λοιπόν, αντί να εκδίδετε ανάλογες ανακοινώσεις προς τους ήδη ευαισθητοποιημένους κτηνίατρους να τονίσετε με αυστηρότητα στους δημότες που δεν έχουν μεριμνήσει για τη σήμανση των ζώων τους τις επιβεβλημένες υποχρεώσεις τους και να μην έχετε ως προτεραιότητα πώς θα φανείτε αρεστός σε ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ζώα τους ως πρόσκαιρο παιχνίδι το οποίο αύριο θα εγκαταλείψουν ατιμωρητί.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή