01/04/2020

Προμήθεια Υγειονομικού Υλικού

αρχείο λήψης (2)


Αθήνα, 01/04/20
Αρ. Πρωτ: 1799

Προς:
• Προς Υπουργείο Εσωτερικών
Υπόψη Υπουργού, κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη
• Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Υπόψη Υπουργού, κ. Γεωργιάδη Άδωνι
• Προς Υπουργείο Υγείας
Υπόψη Υπουργού, κ. Κικίλια Βασίλη
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπόψη Υπουργού, κ. Βορίδη Μαυρουδή
Υπόψη Υφυπουργού, κ. Αραμπατζή Φωτεινής
Κοινοποίηση: Περιφέρειες της χώρας

Θέμα: Προμήθεια Υγειονομικού Υλικού

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Οι κτηνίατροι είμαστε ένας κλάδος υγειονομικών που ασχολούμαστε με την προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς και των παραγωγικών ζώων, με τη συνταγογράφηση, χορήγηση και πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων, με τον έλεγχο στις σφαγειακές εγκαταστάσεις, σε εργαστήρια επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και όλα αυτά με στόχο την προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Σε αυτές τις δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές της πανδημίας οι κτηνίατροι είμαστε παρόντες και παρούσες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο ημών όσο και των επισκεπτών των ιατρείων μας, των κτηνοτρόφων κ.ο.κ. Φυσικά, η έλλειψη σε προστατευτικό, υγειονομικό υλικό είναι τεράστια. Για το λόγο αυτό αιτούμαστε να μας χορηγηθούν άμεσα υλικά προσωπικής προστασίας στα ιδιωτικά ιατρεία (μάσκες, γάντια, γυαλιά, αντισηπτικά).

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχουμε συστήσει στα μέλη μας να λειτουργούν μόνο για τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά και εφόσον διαθέτουν τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό εργασίας και για τους επισκέπτες των ιατρείων. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη δική σας συνδρομή προκειμένου τα κτηνιατρεία, οι κτηνιατρικές κλινικές, τα καταστήματα λιανικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων να μην αποτελέσουν σημεία διασποράς της νόσου.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή