30/03/2020

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΔ ΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

30/03/20


αρχείο λήψης


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε την ένταξη των ιδιωτών κτηνιάτρων στους ΚΑΔ των πληγεισών επιχειρήσεων από τον κορωνοϊό.
Μετά από κοπιώδεις, επίμονες, αλλά και συντονισμένες προσπάθειές μας, η Πολιτεία αναγνώρισε το αίτημά μας ως δίκαιο και μας συμπεριέλαβε στα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εκείνων που υπέστησαν κατακόρυφη πτώση τζίρου από τη συγκεκριμένη πανδημία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση της ένταξής μας στα μέτρα ανακούφισης οφείλεται στη γενικότερη αναστάτωση που προκλήθηκε από τη νόσο και που επέβαλε το «γρήγορο» των αποφάσεων, γιατί αδυνατούμε να δεχτούμε πως η Πολιτεία θα παραγκώνιζε και θα εξαιρούσε σκοπίμως 3.000 επαγγελματίες, επιστήμονες της Υγείας, που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, παρόντος ή απόντος του κορωνοϊού. Η Πολιτεία δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει.

Αντίθετα, το ΓΕΩΤΕΕ, ο επίσημος σύμβουλος πληροφόρησης του κράτους για τα επαγγέλματα που υπάγονται σε αυτό, έδειξε να έχει πολλούς... Φυσικά και δε μας εκπλήσσουν τα χαρακτηριστικά αυτά στη συμπεριφορά του ΓΕΩΤΕΕ προς τους ιδιώτες κτηνιάτρους, αφού δεν είναι η πρώτη φορά. Ωστόσο χρειάζεται απύθμενο θράσος για να εκμεταλλευτείς μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να παραπληροφορήσεις, να παρανομήσεις παραλείποντας τους ΚΑΔ στους οποίους θα μπορούσαν να ενταχθούν οι ιδιώτες κτηνίατροι, να υποτιμήσεις τις ικανότητες τόσων άλλων ανθρώπων σε καίριες θέσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις ταπεινά ένστικτα, όπως η εκδικητικότητα.

Στην περίπτωσή μας δε το ΓΕΩΤΕΕ στάθηκε και κάπως «άτυχο» στην επιμέτρηση των «αντίπαλων δυνάμεων». Οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αφελείς ώστε να μην μπορέσουν να διαγνώσουν την προσπάθεια εξαπάτησής τους. Ταυτόχρονα, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει μάθει εδώ και χρόνια να πορεύεται, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις και ακάλυπτος από το Επιμελητήριό του.

Τελικά, αγαπητοί συνάδελφοι, και με απόφαση της Πολιτείας, είμαστε και εμείς οι κτηνίατροι ανάμεσα στους πληγέντες από τον κορωνοϊό επαγγελματίες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο, για την αγαστή συνεργασία, η οποία ομολογουμένως είχε διαφανεί ήδη από τη συνάντησή μας πριν από περίπου ένα μήνα, παρουσία και του Ταμία του Π.Κ.Σ., κ. Γιώργου Πιπεράκη, και κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε τις θέσεις μας για τη μείωση του Φ.Π.Α. των κτηνιατρικών πράξεων.

Ευχαριστούμε, επίσης, για την καίρια διαμεσολάβησή της τη βουλευτή, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που και σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή μας υποστήριξε σθεναρά και αποτελεσματικά ακριβώς όπως και στο ζήτημα της μείωσης του Φ.Π.Α. στα κτηνιατρικά φάρμακα κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ευχαριστούμε, τέλος, τη βουλευτή, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε και αυτή τη φορά, όπως και κάθε άλλη φορά που ζητήσαμε τη στήριξή της.

Ελπίζουμε πως δε θα χρειάζεται συχνά να εξηγούμε στους φορείς την αναγκαιότητα του κοινωνικού μας ρόλου, ωστόσο για όποιον ξεχνάει στις δύσκολες στιγμές τον Έλληνα κτηνίατρο, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος είναι εδώ για να του τον υπενθυμίζει.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή