22/03/2020

Διαμαρτυρία για την εξαίρεση των κτηνιάτρων από την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του SARS-COV-2

Αθήνα, 22/03/20
Αρ. Πρωτ: 1795


Προς:
• Υπουργείο Οικονομικών,
Υπόψη Υπουργού, κ. Σταϊκούρα
Υπόψη Υφυπουργού, κ. Βεσυρόπουλου
• Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπόψη Υπουργού, κ. Βρούτση Ιωάννη
• Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Υπόψη Υπουργού, κ. Γεωργιάδη Άδωνι
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπόψη Υπουργού, κ. Βορίδη Μαυρουδή



Θέμα: Εξαίρεση των κτηνιάτρων από την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του SARS-COV-2


Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,


Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία δε συμπεριλάβατε τoυς ΚΑΔ των κτηνιάτρων (ΚΑΔ 75, ΚΑΔ 47.73.74.13).

Οι κτηνίατροι είμαστε ένας κλάδος υγειονομικών που ασχολούμαστε με την προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς και των παραγωγικών ζώων, με τη συνταγογράφηση, χορήγηση και πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων, με τον έλεγχο στις σφαγειακές εγκαταστάσεις, σε εργαστήρια επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και όλα αυτά με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Ειδικά σήμερα που η απομόνωση των ανθρώπων στα σπίτια τους φαίνεται αναγκαστική επιλογή η προσφορά των ζώων συντροφιάς στην ψυχική υγεία και ισορροπία των ανθρώπων είναι τεράστια. Για αυτό και τόσες μέρες κάνουμε πραγματικό αγώνα τόσο σε επίπεδο σωστής ενημέρωσης του συνόλου των πολιτών όσο και σε επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών για την υγεία των ζώων.

Εμείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες του κτηνιατρικού κλάδου, παρόλη την κατακόρυφη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών μας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντός μας, συνεχίζουμε τη λειτουργία μας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλουν οι υγειονομικοί κανόνες, ρισκάροντας την προσωπική και οικογενειακή μας υγεία, ταγοί στη διασφάλιση της προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων και της Δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του SAR-COV–2 θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα, και ορθώς εφόσον βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, οι επιχειρήσεις μας κινδυνεύουν σοβαρά, τόσο λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας τους όσο και λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εισοδημάτων μας (επιλογή και εξυπηρέτηση σχεδόν αποκλειστικά επειγόντων και έκτακτων περιστατικών).

Καλούμε την πολιτεία να αποκαταστήσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή αδικία σε βάρος του Έλληνα κτηνίατρου που διακινδυνεύει τη ζωή του για να υποστηρίξει με δικά του μέσα,την κοινωνική του αποστολή.
Αν δεν επέλθει άμεσα διόρθωση της αδικίας κινδυνεύουν να καταρρεύσουν οικονομικά τα κτηνιατρεία μας και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ ταυτόχρονα το κόστος για την κοινωνία θα είναι πολλαπλάσιο.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών μας, αιτούμαστε πλέον επιτακτικά οι ΚΑΔ 75 και 47.73.74.13 να συμπεριληφθούν στο σύνολο των οικονομικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.
Επιπλέον, ζητάμε την ενίσχυσή μας με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και άλλο υγειονομικό υλικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των κτηνιατρείων, κλινικών, γραφείων κ.λπ. τόσο για την προστασία ημών όσο και των πολιτών. Διαφορετικά τα αποτελέσματα για χιλιάδες επαγγελματίες θα είναι οδυνηρά.





Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή