10/01/2020

Πληροφορίες για τις κινήσεις του ΠΚΣ σχετικά με την ένταξη των κτηνιάτρων ως εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Εδώ και πολλά χρόνια πάγια θέση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου είναι η ένταξη των κτηνιάτρων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω ανάθεσης μαθημάτων που αφορούν τόσο την υγεία και ευζωία των ζώων όσο και την υγιεινή και τον έλεγχο τροφίμων. Αντίστοιχα έγγραφα έχουν σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, στο ΑΣΕΠ, στον ΕΟΠΠΕΠ και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τόσο στα έγγραφα όσο και στις δια ζώσης συναντήσεις υπήρξε πάντα επιχειρηματολογία επιστημονική, ενώ αποδεικνύεται η κατάφορη αδικία σε βάρος του κλάδους μας με την ανάθεση μαθημάτων που άπτονται ξεκάθαρα της κτηνιατρικής επιστήμης σε πτυχιούχος άλλων ειδικοτήτων.

Δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει καν η στήριξη του ΓΕΩΤΕΕ και θα τολμούσαμε να πούμε ότι η αδικία αυτή συμβαίνει με την ανοχή του.

Σχετικά δε με το πρόσφατο ΦΕΚ κατάρτισης πινάκων για διορισμούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι κτηνίατροι (όπως και άλλες ειδικότητες που διδάσκουν ήδη σε γυμνάσια και λύκεια) δε συμπεριλαμβάνονται. Εκτός του ότι, όμως, λίγες μέρες αργότερα βγήκε νέο ΦΕΚ αναστολής διορισμών, αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει από τις αρμόδιες αρχές είναι να ορίσουν νομοθετικά αναθέσεις συγκεκριμένων μαθημάτων στο δικό μας κλάδο. Η τελευταία συνάντησή μας με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας έγινε τον Δεκέμβρη του 2019 και φυσικά, θα υπάρξουν και νέες μέχρι το δίκαιο αίτημά μας να γίνει αποδεκτό

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του ΠΚΣ
Αθηνά Τραχήλη
επιστροφή