14/11/2019

Έγγραφο προς Δήμο Βόλβης για πρόγραμμα αδεσπότων ζώων

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1763
Αθήνα, 14/11/19

adespoto1545985119

Προς Δήμος Βόλβης
Υπόψη Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε από τοπικά Μ.Μ.Ε. για το πρόγραμμα εμβολιασμών, σήμανσης και στειρώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος σας για τα αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση «Vets In Action» σε δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στον οικισμό Κοκκαλού της τοπικής κοινότητας Απολλωνίας, Δημοτικής Ενότητας Ν. Μαδύτου.

Διαβάζοντας για τον τεράστιο αριθμό αδέσποτων ζώων που διαχειρίζεστε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα («εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη σε πάνω από 1.200 αδέσποτους σκύλους και γάτες") μας δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά και προβληματισμοί για το αν τελικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά μόνο αδέσποτα ζώα.

Αρχικά, λοιπόν, ζητάμε να μας ενημερώσετε αν η δήλωση σήμανσης των συγκεκριμένων ζώων έχει γίνει στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στοιχεία του Δήμου, όπως είναι σύννομο, κι αν ναι, να μας γνωστοποιήσετε αν αυτό έχει γίνει από δημοτικούς υπαλλήλους ή κάποιον Έλληνα κτηνίατρο, συνεργαζόμενο με τον Δήμο σας. Επίσης, θέλουμε να μας γνωστοποιήσετε τον τρόπο επανένταξης των ζώων αυτών με δεδομένο ότι ο αριθμός στον οποίο αναφέρεστε είναι ιδιαίτερα μεγάλος για τον Δήμο σας και προκαλεί τις υποψίες μας. Επιπλέον, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το αν έχουν τηρηθεί όλες οι νομικές διατάξεις σχετικά με την έγκριση του χώρου τέλεσης κτηνιατρικών πράξεων, καθώς και σχετικά με τους αλλοδαπούς κτηνιάτρους που τελούν τις πράξεις αυτές (προσωρινή άδεια από το ΓΕΩΤΕΕ, έναρξη στην εφορία κ.λπ.).

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησής σας, προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες περί μη σύννομων πράξεων. Στην αντίθετη περίπτωση θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαιτέρως δε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, καθώς και στην αρμόδια εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή