12/06/2019

Ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου νέος πρύτανης του ΑΠΘ

Ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου νέος πρύτανης του ΑΠΘ
rrkOOMIy7aYVe8j21X57
Στις πρυτανικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, ο συνάδελφος, καθηγητής του Α.Π.Θ., Νίκος Παπαϊώαννου, εκλέχτηκε πρύτανης του Α.Π.Θ. με ποσοστό 54,3%.

Ο Νικόλαος Παπαϊωάννου είναι καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ανατομική των Ζώων» στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στα πεδία της Νευροπαθολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα (χρησιμοποιώντας ως πρότυπο ζώο μελέτης για την νόσο Alzheimer τον παρήλικο σκύλο και γάτα), της παθολογίας των νεοπλασμάτων, της παθολογίας του οφθαλμού και της διαγνωστικής μικροσκοπικής παθολογίας. Έχει μετεκπαιδευτεί σε εργαστήρια του εξωτερικού (Zurich, Utrecht, Madison USA) σε θέματα ανοσοϊστοπαθολογίας, νευροπαθολογίας και παθολογίας του οφθαλμού), έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 205 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, έχει επιβλέψει 4 διδακτορικές διατριβές στο ΑΠΘ και συνεπιβλέψει μία ακόμη διδακτορική διατριβή σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Ουτρέχτη), ενώ έχει συμμετάσχει σε άλλες 12 τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές διδακτορικών διατριβών.
Έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνος σε 6 ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και συμμετείχε ως κύριος ερευνητής σε αρκετά άλλα. Είναι κριτής πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πανευρωπαϊκού επιστημονικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ του έχει ανατεθεί η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού συνεδρίου κτηνιάτρων παθολογοανατόμων στην Αθήνα (ESVP/ECVP). Είναι μέλος ελληνικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας από το 2015, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΥΔ (Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης Ποιότητας) και μέλος του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ (2013-2017). Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, μέλος διαφόρων επιτροπών του Τμήματος και του ΑΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος 2017 έως σήμερα.

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον νέο Πρύτανη του Α.Π.Θ. και ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη συνεργασία

επιστροφή