29/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Αθήνα, 29/11/18
Αρ. Πρωτ: 1666
ππ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύσει κτηνιατρική σχολή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την προς το παρόν απόσυρσή της, επανέρχεται με νέα πρόταση ίδρυσης κτηνιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα, στην Τρίπολη.

Στη χώρα μας υπάρχουν δύο κτηνιατρικές σχολές σε Θεσσαλονίκη (Α.Π.Θ.) και Καρδίτσα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με προγράμματα σπουδών και αποφοίτους που χαίρουν της εκτίμησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρ' όλη την οικονομική αποστράγγιση των πόρων τους. Χρέος της Πολιτείας είναι η στήριξη αυτών των Σχολών τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, για τη δημιουργία ολοκληρωμένων επιστημόνων με δεξιότητες ικανές να προασπίσουν την κοινωνική αποστολή του κτηνιάτρου. Χρέος της Πολιτείας, είναι επίσης η θεσμική εργασιακή υποστήριξη των αποφοίτων αυτών των σχολών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει τους νέους, οι προσλήψεις στο δημόσιο είναι μηδαμινές, ενώ παρατηρείται έντονη κρίση και στον ιδιωτικό τομέα είτε αυτός αφορά τους μισθωτούς είτε τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Όλα τα παραπάνω γίνονται εφικτά μόνο μετά από σχεδιασμό, προγραμματισμό και εκπόνηση προγραμμάτων, με τη συνεργασία και γνωμοδότηση όλων των συναρμόδιων Φορέων.

Η επιλογή ίδρυσης νέας σχολής χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό για την οικονομική στήριξη τόσο των υπαρχουσών όσο και αυτής, καθώς επίσης και η αδιαφορία για την επαγγελματική προοπτική των υπαρχόντων αποφοίτων και η μελλοντική προσθήκη νέων μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Αφερέγγυα και πρόχειρη, λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί μία τέτοιου είδος πρόταση, η οποία περισσότερο μοιάζει να πηγάζει από μικροπολιτικά συμφέροντα παρά από πραγματικό ενδιαφέρον και προγραμματισμό ουσίας.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και τα μέλη του, αποφασισμένοι να προασπίσουμε τον κοινωνικό ρόλο του κτηνιάτρου και να διασφαλίσουμε την υγεία και ευζωία των ζώων, αλλά και τη Δημόσια Υγεία, στεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, απέναντι σε κάθε μεθόδευση που εξυπηρετεί προσωπικά ή όποια άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα και καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς να πράξουν το ίδιο.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


Με το παραπάνω κείμενο συμφωνούν και συνυπογράφουν οι:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Ο Γεν. Γραμματέας

Καθ. Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου Κωστής Χανδράς

επιστροφή