14/09/2018

Δελτίο Τύπου: Εργασιακός εκφοβισμός σε κτηνίατρο

ΑΘΗΝΑ, 13-09-2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 1559

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Κ.Σ.
ΘΕΜΑ: «Εργασιακός εκφοβισμός σε κτηνίατρο"

kthnΑγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν είναι λίγες οι φορές που η δουλειά μας, ως κτηνίατροι, έχει αμφισβητηθεί και η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια έχει βληθεί, από ανθρώπους ανίδεους, αναρμόδιους και εν πολλοίς απολίτιστους.
Η κατάσταση, όμως, φαίνεται να ξεφεύγει επικίνδυνα και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Στοιχεία αδιάσειστα για ανάρμοστη συμπεριφορά σε συνάδελφό μας του δημοσίου από υπευθύνους σφαγείων που εδράζονται σε περιοχή της Θεσσαλίας, έφτασαν στα Γραφεία του Συλλόγου μας μέσω του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας και πραγματικά μας άφησαν άφωνους.
Η συνάδελφός μας κατά τη διάρκεια κρεοσκοπικού ελέγχου, αφού πρώτα κατηγορήθηκε για επαγγελματική μεροληψία, καθυβρίστηκε με λόγια που αδυνατούμε να αναπαράγουμε, απειλήθηκε με χυδαιότητα που αδυνατούμε να κατανοήσουμε και κλειδώθηκε σε χώρο του σφαγείου για να παραταθεί το μαρτύριό της ακούγοντας τον έναν σφαγέα να ζητάει από τον άλλον να του επιτραπεί να την πατήσει κάτω και να την καταβρέξει…
Όταν οι δύο αυτοί «κύριοι» αποφάσισαν να την απεγκλωβίσουν, η συνάδελφος επέστρεψε στην Υπηρεσία της και οι εν λόγω την ακολούθησαν για να συνεχίσουν να την καθυβρίζουν αυτή τη φορά μπροστά στο Προϊστάμενό της.
Έχουμε δε στα χέρια μας την προσυπογραφή επιστολής συναδέλφων κρεοσκόπων με την οποία αρνούνται να επανελέγξουν το συγκεκριμένο σφαγείο, καθώς οι διαπληκτισμοί με τους υπευθύνους είναι συνήθεις και δυστυχώς δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά.
Απορίας άξιον, το γεγονός ότι η Υπηρεσία της συναδέλφου δεν έχει κινηθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, νομικά για να προστατέψει την υπάλληλό της και η πολιτική αρχή δεν έχει δείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά. Οι γνωστές αγκυλώσεις της επαρχίας του τύπου «ο τάδε γνωστός του τάδε»? Η ψηφοθηρία? Ο ωχαδελφισμός? Ποιος ξέρει άραγε!
Αυτό που εμείς θα θέλαμε να πούμε στη συνάδελφο, είναι πως ο Σύλλογός μας θα είναι στο πλευρό της έμπρακτα. Δε θα περιοριστούμε απλά στο να «καταδικάσουμε απερίφραστα το γεγονός», όπως συνηθίζεται τελευταία στη χώρα μας. Θα προασπίσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε το επαγγελματικό κύρος και την ψυχική υγεία μιας επιστήμονος της Υγείας, εργαζόμενης γυναίκας, πολύτεκνης μητέρας, που απλά έκανε το λάθος να γίνει δυσάρεστη σε κάποιους κάνοντας τίμια τη δουλειά της.
Δεν αιθεροβατούμε και δεν περιμένουμε, φυσικά, να μεταμορφώσουμε τους βάναυσους σε «βελούδινους» με το ραβδί του νόμου. Θέλουμε, όμως, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους φορείς, πως αν θέλουν την υγεία στο πιάτο του καταναλωτή, πρέπει να προστατέψουν τους ανθρώπους που αποφαίνονται γι αυτή. Γιατί, σίγουρα, κανένας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά, όταν δεν έχει κέφι να την κάνει.
Αν πάλι δε θέλουν ή δεν μπορούν, να τους ενημερώσουμε πως εμείς και θέλουμε και μπορούμε! Ξέρουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας και να τη διεκδικούμε, γιατί πολύ απλά την επιλέξαμε και την αγαπάμε.
Ας μας αφήσουν ήσυχους…!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ






επιστροφή