22/06/2018

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου με έδρα την Αθήνα, επί της οδού Λεφέβρ 4, 11744 και ΑΦΜ 090042718 ως εκπροσωπείται νόμιμα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
προς τη Δ.Α.Ο.Κ. Νήσων

peirΑξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Με το παρόν έγγραφο σας ενημερώνουμε για την παράνομη τέλεση κτηνιατρικών πράξεων στο νησί των Κυθήρων από ιδιώτη, κάτοικο του νησιού, που δεν είναι κτηνίατρος. Πιο συγκεκριμένα και βάσει των εγγράφων που σας επισυνάπτουμε και των καταγγελιών που κοινοποιήθηκαν στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, η κ. ……………, δημιουργώντας μία καμπάνια με το όνομα «………» ενημερώνει προφορικά, έντυπα και διαδικτυακά ότι φροντίζει αδέσποτες γάτες στο νησί και τις δίνει για υιοθεσία. Στην κάρτα, της οποίας αντίγραφο σας επισυνάπτουμε (έντυπο 1), διαφημίζει ότι κάνει στειρώσεις και ευθανασίες σε ζώα, μη ούσα κτηνίατρος και μη έχοντας, τουλάχιστον νόμιμα, κάποιον κτηνίατρο με τον οποίο συνεργάζεται. Έχει δε καταχώρηση στον επαγγελματικό κατάλογο του νησιού ως κτηνίατρος (έντυπο 2). Επιπλέον, από προφορικές μαρτυρίες της κτηνιάτρου του νησιού και πολιτών προς εκείνη ενημερωθήκαμε ότι η κ. ……….. δίνει προφορικές συμβουλές σε ιδιοκτήτες ζώων για την κλινική κατάσταση των ζώων, μη έχοντας φυσικά κάποια αρμοδιότητα.

Πρόκειται για προφανή αντιποίηση επαγγέλματος η οποία με βάση τα προσκομιζόμενα έγγραφα φαίνεται ότι η καταγγελλόμενη προβαίνει σε κακοποίηση ζώων, θέτοντα σε κίνδυνο τόσο την υγεία και ευζωία των ζώων όσο και τη δημόσια υγεία.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να διενεργηθεί κάθε νόμιμη πράξη από εσάς και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή