30/04/2018

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ: Για τη συνέλευση του Παραρτήματος Αττικής & Νήσων του ΠΚΣ

panepisthmonikh Για τη συνέλευση του Παραρτήματος Αττικής & Νήσων του ΠΚΣ

Με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου και του Γραμματέα του ΔΣ του Παραρτήματος Αττικής & Νήσων του ΠΚΣ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 6 Μάη γενική συνέλευση. Αυθαίρετα και χωρίς την ενημέρωση του υπόλοιπου ΔΣ στάλθηκαν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συναδέλφους με ημερομηνία τις 13 Μάη.

Η Πανεπιστημονική καταγγέλλει την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το σοβαρότατο ζήτημα. Οι αυθαίρετες αναβολές δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για μαζικότητα των διαδικασιών και υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα των συζητήσεων και των αποφάσεων.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου “για την προστασία των ζώων” δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό. Πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την κατεύθυνση πλήρους απεμπλοκής του κράτους από τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων με άξονες:
• την περαιτέρω μείωση ακόμα και της ελάχιστης κρατικής χρηματοδότησης,
• την άντληση εσόδων μέσω της είσπραξης διαφόρων τελών και προστίμων,
• τη βαθύτερη ανάμειξη “φιλοζωικών” σωματείων, “εθελοντών” και διαφόρων ιδιωτών (κλινικαρχών, ΜΚΟ κλπ), που προσδοκούν σε κερδοφόρες υπεργολαβίες.

Τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη των πραγμάτων έχουν οι διαχρονικές πλειοψηφίες στη ΔΕ του ΠΚΣ που μόνιμα διεκδικούν ρόλο συνδιαχειριστή στο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα με τη βάση δεδομένων ή με τη σύσταση συνεργείων εθελοντών που αναλαμβάνουν στειρώσεις αδέσποτων!
Είναι εκτεθειμένες. Με τη στάση τους έχουν αποθρασύνει την κυβέρνηση που θέλει να μας φορτώσει τον έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης με την απειλή προστίμων 3.000 ευρώ.

Σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαίο το πλαίσιο αιτημάτων, που με συνέπεια χρόνια τώρα έχει αναδείξει η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, να τεθεί ως βάση εκκίνησης για τις διεκδικήσεις του Συλλόγου:
• πλήρης κρατική μέριμνα και φροντίδα για το πρόβλημα των αδέσποτων (καταγραφή, περισυλλογή, περίθαλψη κ.λπ),
• η καταγραφή, ο έλεγχος και η έκδοση διαβατηρίου να γίνεται αποκλειστικά από τις κρατικές υπηρεσίες,
• ανάπτυξη κρατικών υποδομών για περίθαλψη, νοσηλεία, φιλοξενία αδέσποτων ζώων,
• καμιά εμπλοκή «εθελοντών» και ΜΚΟ σε ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με τη δημόσια υγεία (πχ λύσσα κ.λπ),
• όχι στην άμισθη εργασία για μαθητεία στις ΜΚΟ και στους «επιχειρηματίες» του εθελοντισμού,
• προσλήψεις μόνιμου κτηνιατρικού και βοηθητικού προσωπικού από τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών καταγραφής, περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.
• εκπαίδευση του προσωπικού από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης (ενιαίας ανώτατης για επιστημονικό προσωπικό, επαγγελματικών σχολών για βοηθητικό προσωπικό),
• να δοθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό,
• Όχι στη φοροληστεία. Κανένα πρόστιμο ή νέο χαράτσι. Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση του παραρτήματος που τελικά θα γίνει στις 20 Μάη στα γραφεία του ΠΚΣ.


26 Απρίλη 2018
επιστροφή